Sport Košarka

DUBROVAČKI VJESNIK NA EUROBASKETU U RUMUNJSKOJ

ALEKSANDAR PETROVIĆ NAKON POBJEDE PROTIV RUMUNJSKE Kad sam ja najmirniji u reprezentaciji na svim nivoima, onda znaš koliko je sati!

DUBROVAČKI VJESNIK NA EUROBASKETU U RUMUNJSKOJ

CLUJ Tekst i slika: Tonči Vlašić

Hrvatska je ostvarila novu pobjedu u Cluju. Nakon Mađarske dobila je i Rumunjsku, ali protiv dva sastava koja najslabije kotiraju u našoj skupini, nije briljirala, točnije, nije do pobjede stigla lako. Mučila se iako, stoji, niti jedan trenutak nismo morali brinuti kako neće ostvariti najvažnije.

- Ono što nije svakako dobro jest ogromna količina nervoze koja je prisutna. Kad sam ja najmirniji u reprezentaciji na svim nivoima, onda znaš koliko je sati - rekao je hrvatski izbornik Aleksandar Petrović te dodao kako je on miran jer su sve ovo stvari koje se događaju na prvenstvu.

Rumunjska je povela s 10:0, a nakon toga 28:2 Hrvatske (naši su izjednačili an 10:10, Rumunjska je u 8. minuti zadnji put vodila s 12:10, a potom 18:0 Hrvatske). Međutim, nismo nakon toga napravili novu seriju s kojom bi 'ubili' suparnika.

Dolazi li do nervoze, koju se spomenuli, jer igrači osjećaju da mogu napravii veliku stvar na ovom prvenstvu, a vide kako do toga ne dolaze lako?

- Sigurno je da sve utakmice u pripremi za Eurobasket bile sve samo ne prijateljske. Bile su to utakmice na ekstremno kvalitetnom nivou, ali izgleda kako su nas te utakmice s Francuskom, Litvom i Slovenijom odvele prema jednom drugom razmišljanju. Znate, ovo je prvenstvo Europe. Mi nemamo klasu poput Španjolaca da možemo izaći na teren i igrati se s protivnikom kao mačka s mišem. Činjenica je da smo puno bolje izgledali u pripremnim utakmicama. Ovdje nismo ukalkulirali nervozu koja se uvukla u našem redove. Ipak, unatoč svemu, svim opravdanim kritikama, mi smo tu gdje smo željeli biti nakon 2. kola. Imamo dvije pobjede. U osmini finala smo. Idemo dalje. Osam dana je do nokaut utakmice - naglasio je izbornik.

Bojan Bogdanović je opet ubacio najviše (21 koš). Dario Šarić je ostvario prvi 'double double' na prvenstvu (11 koševa/10 skokova). Nisu igrali samo Ivan Buva i Marko Tomas, a svi koji su igrali su se upisali u strijelce. Nedjelja je slobodan dan u Cluju. Nastavak je u ponedjeljak kada nam je suparnik Crna Gora. Čekaju naše najvažnije utakmice u skupini (nakon Crne Gore igramo sa Španjolskom i Češkom). Dobit ćemo u tim utakmicama odgovor na pitanje s koje pozicije idemo u Istanbul?

2. KOLO Hrvatska – Rumunjska 74:58
CLUJ Polyvalent dvorana. Gledatelja 5.500.
HRVATSKA: Krušlin (6), Popović (9), Simon (4), Šarić (11), Ukić (7), Žorić (10), Planinić (1), Bender (3), Buva, Ramljak (2), Tomas, Bogdanović (21). Izbornik: Aleksandar Petrović.
RUMUNJSKA: Mandache (9), Petrisor, Paliciuc (7), Moldoveanu (14), Nicolescu (4), Calota-Popa (4), Olah (8), Nicoara, Cate, Torok (3), Baciu (6), Kuti (3). Izbornik: Marcel Dan.
Četvrtine: 20:12, 22:17, 15:13, 17:16.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...

ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...
ElPozo Murcia za koju igra hrvatski reprezentativac iz Mokošice, Dario Marinović,pobjedom je započela novu sezon...
ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...