StoryEditorOCM
KošarkaŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

ZDRAVKO KITIN Cilj nam je igrati u jednom domaćem finalu

1. rujna 2017. - 23:19

Spremaju se košarkašice Raguse za novu sezonu u kojoj će osim u dva domaća natjecanja, A-1 ligi i Kupu Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac', igrati i u regionalnoj B-Travel WABA Ligi.

- To smo izborili zahvaljujući trećem mjestu u domaćem prvenstvu – podsjetio je trener Raguse Zdravko Kitin na rezultat ostvaren prošle sezone. Ragusa je bila najugodnije iznenađenje. Jedina se može pohvaliti kako je u sezoni dobila Medveščak, koji je na kraju uzeo oba domaća naslova.

Suparnici Raguse u skupini regionalne lige su bugarska Montana 2003., dva kluba iz Srbije, Kraljevo i beogradski Partizan 1953., zatim slovenska Cinkarna Celje te Medveščak.

- Mi smo u skupini 'B'. U drugoj, 'A' skupini, nalazi se treći naš klub u ligi, zagrebačka Trešnjevka 2009., zatim još jedan sastav iz Bugarske, Beroe iz Stare Zagore, crnogorska Budućnost Bamax iz Podgorice, turski Istanbul Univesitesi, sarajevski Play Off Ultra i beogradska Crvena zvezda. Sezonu otvaramo gostovanjem u Celju 4. listopada. Potom dočekujemo beogradski Partizan 1953. (11. listopada) nakon čega igramo dvije utakmice u gostima, Medveščak i Kraljevo. U 5. kolu nam stiže Montana. Drugi dio u skupini igra se od 22. studenoga do 20. prosinca. Nakon toga četiri prvoplasirane ekipe svake skupine igraju TOP 8 od 10. siječnja do 15. ožujka 2018. godine. Final four je planiran krajem ožujka. Međutim, nama sezona počinje prije jer A-1 hrvatska liga starta 30. rujna. Dočekujemo Kvarner. Domaćini smo u prva dva kola. Nakon riječke ekipe stiže nam Požega. Potom igramo dva derbija. U 3. kolu smo gosti prvaka, Medveščaka, a u 4. kolu dočekujemo doprvaka Trešnjevku. Dakle, već na startu će biti itekako zanimljivo – naglasio je Kitin.

Ragusa je već nastupala u WABA Ligi. Zadnji put prije 8,9 godina. Najveći uspjeh je ostvarila 2008. godine kada je zauzela treće mjesto. Prvo izdanje lige, 2002., osvojio je Merkur iz Celja, a posljednje Budućnost iz Podgorice, koja je na Final fouru u svojoj dvorani pred 2100 gledatelja dobila u finalu Medveščak. Merkur i Budućnost su po jednom osvajali naslov, a isto je uspjelo još sarajevskom Željezničaru, bugarskom CSKA iz Sofije, beogradskom klubu Radivoj Korać te talijanskoj Umana Reyer Venezia. Po dva puta su bili najbolji Gospić CO i beogradski Partizan, dok je s pet naslova najuspješniji klub natjecanja Šibenik Jolly JBS.

- Pojačali smo stručni stožer, pojačali smo i ekipu. O tjelesnoj pripremi igračica sad brine Ante Dropuljić. Pomoći će još Darko Kunce. Igrački smo jači nego prošle godine. Naravno, trebat će to pokazat na terenu – jasan je Kitin.

Ragusa je dovela Josipu Zovko, koja je već igrala za dubrovački klub, a koja je prošle sezone bila članica riječkog FSV-a. Novo ime je Karla Kalajdžić iz Omiša. Vratila se u matični klub Ana Tomičić, koja je zadnjih sezona igrala za Split. Dubrovačku ekipu napustila je Katarina Popović.

- Cilj nam je igrati u jednom domaćem finalu – naglasit će trener Raguse.

19. travanj 2024 16:27