StoryEditorOCM
KošarkaHRVATSKI IZBORNIK KOŠARKAŠA GOST MEĐUNARODNOG KAMPA U DUBROVNIKU

ALEKSANDAR PETROVIĆ POTVRDIO Bender će igrati za reprezentaciju na Eurobasketu, te poslao poruku Hezonji: 'Bilo bi mi žao da ne prihvati moj ponovni poziv!

29. lipnja 2017. - 00:51

Prijatelj je s Denisom Bajramovićem, koji mu je bio pomoćnik kad je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Eurobasketu u Sloveniji 2013., zatim s Darkom Kuncom te kad mu je stigao poziv iz Dubrovnika, rado ga je prihvatio. Aleksandar Petrović, hrvatski izbornik naše seniorske reprezentacije košarkaša, opet je gost međunarodnog košarkaškog kampa u Dubrovniku.

- Bio sam sudionik prvog kampa 2008. te kad se već obilježava deseta godina rada kampa, da, vrlo rado sam se odazvao pozivu. Znate, ovakvi kampovi vas početno zaljube u košarku. Vidim da je kamp dobro organiziran. Opet je dosta djece, a koliko čujem isto će biti i idući tjedan kad dolazi druga smjena. Ovaj kamp je iznjedrio Maria Hezonju. On je tu prije deset godina napravio prve korake. Nadam se kako će tako biti i ovaj put te ubuduće.

Još dok je odgovarao na pitanja polaznika kampa, a pitali su ga 'zašto ga zovu Aco trica?' i još puno toga, Petrović je poslao poruku Hezonji iz njegovog Dubrovnika.  

- Stvarno bi mi bilo žao da Mario ne prihvati moj ponovni poziv te ne zaigra i ovo ljeto za reprezentaciju. Puno bi nam značio i bio važan faktor za našu ekipu na Eurobasketu. Očekujem kako će na kraju i on biti s nama prvog dana priprema – naglasio je hrvatski izbornik te podsjetio mališane, polaznike kampa, kako je četvrti put na klupi hrvatske reprezentacije. Bio je hrvatski izbornik 1995. godine kad je reprezentacija na Europskom prvenstvu u Grčkoj osvojila broncu, posljednju medalju na velikom natjecanju.

Petrović je otkrio kako je dobio potvrdu Dragana Bendera i njegovog NBA kluba, Phoenix Sunsa.

- Bender je unutra. Sad očekujem rasplet oko ostalih igrača. Mislim tu prvo na još jednog našeg igrača u NBA-u, Ivicu Zubca. Zatim, imam dogovor početkom srpnja sjesti s Markom Tomasom. Uglavnom, negdje po završetku prvog tjedna u sedmom mjesecu ću objaviti 12 imena. Eurobasket počinje krajem kolovoza.

Osvrnuo se i na činjenicu da Dario Šarić nije dobio nagradu za novaka godine u NBA-u.

- Nisam doživio to kao veliku štetu. Inače, čuo sam se i dopisivao sa Šarićem prije objave. Bio je već tada svjestan kako je dobio Malcom Brogdon iz Milwaukee Bucksa. Po meni je to čisto amerikanizacija. Budući je Giannis Antetokounmpo dobio nagradu za igrača koji je naviše napredovao, sad da još jedna nagrada ode izvan Amerike, to bi bio udarac za američku košarku. To je po meni odlučilo jer po nikakvom ozbiljnijem parametru Dario Šarić nije smio ostati bez nagrade.

Jedini hrvatski košarkaš koji je osvojio naslov prvaka u jednoj od liga petice je Dubrovčanin Hrvoje Perić. Njegovo ime je Petrović uvrstio prije nekoliko mjeseci na svoj širi popis.  

- S obzirom da imam doma Sky sport, redoviti pratim utakmice talijanske lige. Taj moj poziv Periću nije bio zbog ovog sad trenutka, njegovog velikog uspjeha. Znate, već dugo godina Perić igra sjajno. Prošao je ispod radara sve te godine. Budući su Šarić i Bender na toj njegovoj poziciji, drago mi je i zahvalan sam mu na njegovom razmišljanju te spremnosti da nam pomogne u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje nas čekaju nakon Eurobasketa, kad nećemo moći računati ni na Šarića, a ni na Bendera.

Petrović je na zahtjev mališana iz druge opravdao naziv Aco trica. Pogodio je na oduševljenje mališana. Prisjetio se kako je na jednoj utakmici pogodio 12 trica. Potom je na košarkaškim terenima Valamar Resort Dubrovnik na Babinom kuku odgovorio pozitivno na svaki zahtjev polaznika kampa za zajedničkom fotografijom. Isto tako za autogramom. Potpisivao se na torbe, dresove, lopte te majice na kojima piše Mario Hezonja. Prvi (i do danas jedini) Dubrovčanin u NBA-u sa svojim sponzorom je obukao sve sudionike ovogodišnjeg dubrovačkog košarkaškog kampa. Petrović se nada, kaže kako je optimist te vjeruje kako će Hezonja i ovo ljeto obući dres s državnim grbom.

20. travanj 2024 17:23