StoryEditorOCM
KošarkaHRVOJE PERIĆ S UMANA REYER VENEZIOM KOŠARKAŠKI PRVAK ITALIJE

SLIKA ZA POVIJEST Dubrovčanin na naslovnici La Gazzetta dello Sport

21. lipnja 2017. - 18:50

Umana Reyer Venezia je osvojila prvenstvo Italije te dan poslije trijumfa sve naslovnice sportskih dnevnih listova. Ove srijede, prvog dana ljeta, u srijedu, 21. lipnja, zauzela je i naslovnicu La Gazzette Dello sport, najpoznatijeg talijanskog sportskog dnevnog lista. Na toj slici novog košarkaškog prvaka Italije Dubrovčanin Hrvoje Perić je na vrhu. Isto je i kad se zbroji čitava sezona, podvuče crta pod učinak svakog igrača Umana Reyer Venezie: Perić je s 556 koševa prvi strijelac prvaka!

32-godišnji Dubrovčanin je oborio mnoge rekorde kluba iz Venecije u koji je stigao u ljeto 2013. godine. Neka se zna kako je pretekao legendarnog Dražena Dalipagića, koji je dres kluba iz Venecije nosio početkom 80-ih i koji je bio najbolji strijelac u povijesti Umana Reyer Venezie u doigravanju za prvaka! Perić je uz to i rekorder kluba po minutaži u doigravanju.

Grande Peric! Grazie Peric (Veliki Perić. Hvala Perić) - pišu na društvenim mrežama najvijači Umana Reyer Venezie, i to ne samo danas, i ne samo ove sezone. Perić je uvijek bio veliki borac. Uvijek je srce ostavljao na parketu. Takav je bio gdje god je igrao, a to navijači cijene. 

20. travanj 2024 03:02