Sport Košarka

KOŠARKA

DUBROVČANIN OSTVARIO SAN Hrvoje Perić s Umana Reyer Veneziom prvak Italije!

KOŠARKA

Gotovo je. Umana Reyer Venezia je dobila šestu utakmicu finalne serije s 81:78, i to u gostima protiv Trenta te sa 4:2 u pobjedama ostvarila san. Nakon 74 godine osvojila je novi, treći naslov prvaka Italije. San je ostvario i naš Hrvoje Perić.

- Piše se da sam sa Splitom osvojio prvenstvo 2003. i kup 2004., ali nisam previše sudjelovao u tim uspjesima. Dakle, čekam još uvijek svoj prvi trofej! – znao je reći u vrijeme dok je nakon Splita nosio dres Zadra, i to od 2008. do 2010. godine.

Nije uspio sa Zadrom osvojiti novi trofej, zatim ni sa španjolskom Unicajom gdje je igrao jednu sezonu, ni u Italiji igrajući za Benetton i Vanoli Cremonu, također po jednu sezonu, ali jest u svojoj četvrtoj sezoni u dresu Umana Reyer Venezie, koja je u ljeto 2013. napravila odličan posao dovođenjem Dubrovčanina.

Naime, Perić je svako nekoliko bio MVP kola talijanskog prvenstva. Nastupio je i na talijanskom All Staru. U drugoj sezoni je vukao i odvukao momčad nakon dugi niz godina u doigravanje za prvaka, zatim i na završni turnir Kupa Italije, u trećoj sezoni i u Europu (Eurokup), a ove sezone u Europi do plasmana na završni turnir FIBA Lige prvaka. Tko zna što bi bilo da im suparnik u polufinalu završnog turnira nije bio domaćin i prvi favorit natjecanja, Tenerife. Možda bi i tu otišli do kraja. Perić je najviše puta bio najkorisniji igrač, ne samo svoje momčadi, već utakmice. Ove sezone prvi je strijelac Umana Reyer Venezie u ligaškom dijelu, prvi strijelac u Europi. Odličan i u doigravanju za prvaka.

Nakon što je Umana Reyer Venezia preko Pistoie u četvrtfinalu, Avelina u polufinalu i Trenta u finalu ostvarila san, Perić je s hrvatskom zastavom stigao na postolje te primio zlatnu medalju. Ako nije previše doprinio osvajanju svoja prva dva trofeja u karijeri, sad jest trećeg. I to su njegove zasluge usitinu velike. Hrvoje Perić je jedan od junaka trijumfa Umana Reyer Venezie, novog prvaka Italije!

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Tmurno je vrijeme, ali veselo raspoloženje

Tmurno je vrijeme, ali veselo raspoloženje
Ni oblačno i prohladno te vlažno vrijeme nije spriječilo Dubrovčane u subotnjem điru Gradom. I unatoč takvom ne...
Tmurno je vrijeme, ali veselo raspoloženje

Otvorena Dječja Božićna izložba

Otvorena Dječja Božićna izložba
U organizaciji Udruge Mame Cavtat, u Domu kulture u Cavtatu je otvorena treća Dječja božićna izložba. Ove godine...
Otvorena Dječja Božićna izložba