Sport Košarka

KOŠARKA/FINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA ITALIJE

TRENTO IZJEDNAČIO Venecija ne smije pasti!

KOŠARKA/FINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA ITALIJE

Rezultat u finalu je izjednačen – 2:2. Trento je dobio sa 78:56 četvrtu utakmicu finala kod kuće. Nije dozvolio Hrvoju Periću i ekipi da stignu do treće pobjede u nizu nakon startnog poraza te tako dođu na korak do naslova prvaka uoči pete utakmice koja se u nedjelju, 18. lipnja u 18.15 sati igra u Veneciji. U prve dvije utakmice finala, obje su odigrane u Veneciji, rezultat je bio 1:1, a isti rezultat je i u dvije utakmice odigrane u Trentu. U utorak, 20. lipnja, igra se šesta utakmica finala u Trentu. Ukoliko iduće dvije utakmice ne dobije isti sastav, sedma utakmica finala, majstorica, igra se u Veneciji u četvrtak, 22. lipnja.

Umana Reyer Venezia je kao i u prvoj utakmici finalne serije 'pukla' na početku. Trento je u drugoj četvrtini imao 18 koševa viška (31:13). Perić i ekipa su taj zaostatak uspjeli prepoloviti do odlaska na odmor (40:31), na kraju treće četvrtine zaostajali još manje (54:46), ali u četvrtoj četvrtini, kao i u prvoj, domaćin je pogađao, a Umana Reyer Venezia nije.

Perić je u četvrtoj utakmici finala  igrao 24 minute. Učinak: 8 koševa (šut za dva 3/8, slobodna bacanja 2/2), 1 asistencija, 2 ukradene lopte… Umana Reyer Venezia je imala dvojicu s dvoznamenkastim učinkom u napadu: Filloy 12 koševa, Ejim 10, a Trento petoricu (Forray, Flaccadori i Hogue po 14, a po 13 Shields i Gomes, koji je ostvario 'double double' – imao je i 13 skokova).

Umana Reyer Venezia je bila bolje plasirana u ligaškom dijelu. Ukoliko u svojoj dvorani ne dozvoli Trentu novu pobjedu – slavit će Perić i ekipa. Bit će to treći naslov prvaka Italije za Umana Reyer Veneziju, koja je zadnji put bila prvak prije 74 godine (1943. godine, prvi put prvak godinu prije, 1942. godine).

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Lančani sudar na skretanju za Bosanku

Lančani sudar na skretanju za Bosanku
Nešto nakon 11 sati u PU dubrovačko-neretvanskoj zaprimili su dojavu o prometnoj nesreći na skretanju za Bosanku...
Lančani sudar na skretanju za Bosanku