StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/FINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA ITALIJE

HAYNES POGODIO ŠEST OD SEDAM ŠUTEVA ZA TRICU Perić letio, Umana Reyer Venezia izjednačila na 1:1

13. lipnja 2017. - 10:09

Nakon prve dvije utakmice finalne serije za prvaka Italije rezultat je izjednačen, 1:1. Umana Reyer Venezia je izgubila prvu utakmicu kod kuće gdje je 48 sati poslije savladala Trento sa 79:64. Iduće dvije utakmice finala igraju se u Trentu, koji je 200 kilometara udaljen od Venecije u kojoj će se igrati peta utakmica. Hoće li se potom opet putovati u Trento? Ako samo jedna momčad bude pobjeđivala u tri iduće utakmice, tada je sve gotovo. Znat će se prvak. U suprotnom, ide se u Trento. Ukoliko finalna serija ode do maksimalnih sedam utakmica, majstorica će se igrati u Veneciji budući su Hrvoje Perić i ekipa bili bolje plasirani u ligaškom dijelu prvenstva.

Perić je bio usamljen u prvoj utakmici finala i to je jedan od razloga poraza Umana Reyer Venezie na startu finalne serije - isticali su talijanski mediji. U drugoj utakmici nije bio sam. Eksplodirao je Marquez Haynes, koji je pogodio 6 od 7 šuteva za tricu! Ukupno je Haynes ubacio 20 koševa te bio prvi strijelac Umana Reyer Venezie, koja je imala dvojicu s dvoznamenkastim učinkom u napadu. Naravno, drugi je bio, a tko će drugi nego Perić, koji je postigao 12 koševa. Istina, nije imao Perić šutersku večer za pamćenje (pogodio je 4 od 13 iz igre, 4 od 5 slobodna bacanja), ali je njegov doprinos prvoj pobjedi Umana Reyer Venezie u finalu uistinu velik. Dominirao je pod koševima. Na kraju prvi skakač utakmice (9 skokova) te drugi asistent momčadi (3 asistencije). Njemu je trener Umana Reyer Venezie Walter De Raffaele najviše vjerovao: Perić je igrao 29 minuta - nitko više od njega u redovima domaćina.

Umana Reyer Venezia je odlično otvorila utakmicu. U prvoj četvrtini imala i 13 koševa prednosti (23:10), ali u drugoj je na isti način odgovorio Trento, koji je i vodio s 35:32. Na kraju, kad se zbrojila prva i druga četvrtina, 41:41 je bio rezultat prvog poluvremena. U trećoj četvrtini opet sjajan domaćin. Prelomilo se serije 8:0: prvo dvije trice Haynesa nakon čega je Perić pogodio oba bacanja te je domaćin opet imao dvoznamenkastu prednost (61:50). Samo, za razliku od prvog poluvremena, ovaj put Perić i ekipa nisu dozvolili gostima da se približe. Što više, u posljednjoj četvrtini imali su najveću prednost - 18 koševa (78:60).

Treća utakmica finala igra se u srijedu, 14. lipnja.

20. travanj 2024 16:00