StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

MAĐARSKA Prvak izborio majstoricu

19. svibnja 2017. - 23:48

Szolnoki Olaj je izborio majstoricu, petu utakmicu četvrtfinala doigravanja za prvaka Mađarske. Dobio je kod kuće Zalakeramia ZTE s 83:75 te izjednačio na 2:2. U četvrtfinalu oba sastava su obranila domaći teren. Szolnoki Olaj je bio peti u ligaškom dijelu, a ZTE četvrti te će petu odlučujuću utakmicu aktualni prvak, Szolnoki Olaj našeg Lukše Andrića, igrati u gostima. U prvoj utakmici četvrtfinala Szolnoki Olaj je bio tako blizu izboriti pobjedu u gostima, ali je izgubio sa 79:76. U preostale tri utakmice nije bilo tako neizvjesno.

U četvrtoj utakmici četvrtfinala Andrić je zbog problema s osobnim pogreškama igrao samo 14 minuta, ali za vrijeme dok je on bio u igri, Szolnoki Olaj je stekao osjetnu prednost. Za to vrijeme je bio uspješniji od ZTE s 12 koševa razlike. Andrić je imao samo jedan pokušaj iz igre, i to uspješan za dva, plus skok i blokadu. U drugoj utakmici, prvoj pobjedi Szolnoki Olaja, bio je jedan od junaka s 11 koševa i 8 skokova. U obje gostujuće utakmice postigao je po 9 koševa.

Ukoliko Szolnoki Olaj uspije izboriti polufinale u njemu će igrati protiv Alba Fehervar, koja je bila najbolja u ligaškom dijelu, a koja je s 3:0 u četvrtfinalu dobila osmi KTE Duna. I preostala dva četvrtfinala su završena. U polufinalu će igrati drugi nositelj Szombathely i treći Kormend, koji su u četvrtfinalu s 3:1 dobili sedmi Kaposvari odnosno šesti Pecsi VSK.

19. travanj 2024 09:34