StoryEditorOCM
KošarkaŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

POTVRĐENO 'Igrat ćemo i regionalnu WABA Ligu iduće sezone!'

18. svibnja 2017. - 22:59

Ženski košarkaški klub Ragusa potvrdio je nastup u regionalnoj, WABA ligi. Pravo sudjelovanja stekao je izborivši mjesto među tri najbolje ekipe A-1 hrvatske lige (Ragusa je bila treća). Osim dubrovačkog kluba nastup u sezoni 2017./18. u WABA ligi potvrdila je slovenska Cinkarna Celje, zatim predstavnik BiH, Play Off Ultra Sarajevo, crnogorska Budućnost Bemax iz Podgorice, dva srpska kluba, oba iz Beograda,  Crvena zvezda i Partizan 1953. te iz Hrvatske još zagrebački Medveščak.

- Do 1. lipnja znat će se hoće li i treći hrvatski predstavnik, zagrebačka Trešnjevka 2009. igrati WABA lgu, kao i makedonski prvak, Badel 1962. Skopje. Zatim, koliko smo upoznati od vodstva lige tu je i bugarski prvak, Montana 2003., koji je bio treći prošle sezone u WABA ligi. S njim bi liga trebala potpisati ugovor te bi Montana i iduće tri sezone bila sudionik WABA lige. Uz sve to još su četiri kluba zatražila pozivnicu, i to još jedan klub iz Bugarske (Stare Zagore), zatim iz Makedonije (KH Shkupi) te dva kluba iz Turske – rekao je Zdravko Kitin, trener košarkašica Raguse.

- Tek na Skupštini lige, koja će se održati u Slavonskom Brodu krajem lipnja, znat ćemo konačni popis sudionika. Neke države imaju pravo na više sudionika na osnovu propozicija WABA Lige. Hrvatska po tome ima pravo na tri predstavnika. Medveščak i mi smo potvrdili nastup. Ukoliko Trešnjevka na kraju ne nastupi, tada bi priliku trebala dobiti Požega, koja je bila četvrta. Uglavnom, sad je sigurno kako igra po jedan klub iz Slovenije, BiH, Crne Gore i Bugarske te po dva iz Hrvatske i Srbije – dodao je Kitin podsjetivši kako je Ragusa već bila sudionik WABA lige.

U povijesti natjecanja stoji kako je Ragusa igrala prije desetak godina. Najveći uspjeh ostvarila u sezoni 2007./08. kada je zauzela treće mjesto na Final fouru održanom u Gospiću. Dakle, iduće sezone Ragusa će igrati u tri natjecanja: A-1 hrvatsku ligu, hrvatski kup Ružica Meglaj Rimac te WABA ligu.

27. travanj 2024 05:45