StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

PERIĆ 'DOTUKAO' DINAMO Pogodio 14 od 20 šuteva te osigurao drugo mjesto u doigravanju!

4. svibnja 2017. - 01:24

Umana Reyer Venezia je imala težak zadatak. Samo tri dana nakon što je nastup na Final fouru FIBA europske Lige prvaka na Tenerifima zaključila na četvrtom mjestu čekalo je u domaćem prvenstvu gostovanje kod četvrtog Dinamo Sassarija. Zadatak se zna: u zadnja dva kola ligaškog dijela prvenstva sačuvati drugo mjesto. Na kraju je u tome uspjela kolo prije kraja: Dinamo Sassari - Umana Reyer Venezia 85:89. Prvo ime sastava iz Venecije bio je Hrvoje Perić.

Postigao je 27 koševa. Pogodio je 11 od 16 šuteva iz igre od čega 2 od 4 za tricu. Plus je realizirao tri od četiri slobodna bacanja. Osim što je bio prvi strijelac utakmice, bio je s 8 skokova i prvi skakač. Dodao tome jednu asistenciju. Valorizacija 30 - toliko je i minuta proveo u igri. Kad se sve zbrojilo, sve utakmice pretposljednjeg, 29. kola, Perić je prvi strijelac kola (točnije dijeli tu poziciju s još dvojicom igrača) te drugi igrač kola po valorizaciji.

Učinak od 27 koševa je rekord Dubrovčanina ove sezone u talijanskom prvenstvu, točnije, izjednačio je svoj najbolji ovosezonski učinak. Prvi put je 27 koševa postigao u 16. kolu protiv Cantua. Drugi put ima valorizaciju 30 i više (najveća valorizacija: 31 protiv Fiat Torina u 8. kolu). 

Prvu poziciju u doigravanju osigurao je branitelj naslova, EA7 Emporio Armani Milano (22 pobjede i 7 poraza). Umana Reyer Venezia je druga s 20 pobjeda i 9 poraza. Uoči zadnjeg kola treći je Avelino s 19 pobjeda i 10 poraza, a četvrti je Sassari sa 17 pobjeda i 12 poraza. Isti učinak kao i Sassari imaju peta Reggio Emilia i šesti Trentino.  Na sedmom mjestu je Pistoia sa 14 pobjeda i 15 poraza, koliko ima osmi Enel Brindisi te deveti d'Orlando. Deseti je Varese s 13 pobjeda i 16 poraza, toliko ima i jedanaesta Brescia. Prvih osam će igrati doigravanje za prvaka.

Zadnje kolo je u nedjelju, 7. svibnja, svi u 20.45 sati. Perić i ekipa dočekuju Enel Brindisi.

20. travanj 2024 13:47