StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

MARIO HEZONJA NEĆE NA EUROBASKET 'Želim se u miru pripremiti za novu sezonu'

14. travnja 2017. - 15:40

Mario Hezonja, kako sad stvari stoje, neće igrati ovo ljeto za hrvatsku reprezentaciju. Nakon što je s Orlando Magicom zaključio sezonu, ostao bez doigravanja, za službenu stranicu svog kluba rekao je kako ne misli igrati na Eurobasketu, već se ovo ljeto posvetiti individualnom napretku. Potvrdio je tako natpise turskih medija od prije neki dan. 

- Ove sezone imao sam uspona i padova, bio sam na klupi iz nekih razloga pa sam se vratio u rotaciju. Nisam imao ritma, ovdje sam da bih igrao, nisam došao posjetiti Disney World – rekao je Hezonja. Komentirao je i otkaz koji je Orlando Magic dao sportskom direktoru Robu Hanniganu. 

- Žao mi je zbog njega, ali takav je NBA biznis. Bio je nekoliko puta u Hrvatskoj zbog mene, imali smo dobar odnos.

Potom opet o hrvatskoj reprezentaciji.

- Prošla tri ljeta bio sam angažiran u reprezentaciji, igrao na Olimpijskim igrama, svjetskom i europskom prvenstvu. To sam i želio, ali patila je moja individualna igra. Nisam bio umoran, nije riječ o tome, ali sam se forsirao. Želim se u miru pripremiti za novu sezonu, kako bih što više napredovao i sljedeće sezone bio bolji igrač – istaknuo je 22-godišnji Dubrovčanin nakon sezone u kojoj je nastupio u 65 utakmica. U dvije utakmice bio je startnoj petorci. Hezonja je u prosjeku postizao 4,8 koševa, imao 2,1 skok, 1 asistenciju za 14,6 minuta provedenih na parketu. Šut iz igre 35,3 posto, a za tricu 29,1 posto.  Njegove brojke u drugoj sezoni su slabije u odnosu na njegovu prvu NBA sezonu, 2015./16., kada je nastupio u 79 utakmica (starter u devet) te za 17,9 minuta u igri imao učinak od 6,1 koš, 2,2 skoka i 1,4 asistencije.

Hezonja je debi za reprezentaciju na velikim natjecanjima imao na Svjetskom prvenstvu 2014. u Španjolskoj, godinu dana poslije igrao je na Eurobasketu, koje su zajednički organizirale Hrvatska, Njemačka, Latvija i Francuska, a prošle godine je igrao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 

20. travanj 2024 14:04