StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

MEDVEŠČAK U GOSPINOM POLJU Ragusa dočekuje aktualne prvakinje i pobjednice Kupa!

28. ožujka 2017. - 13:38

Košarkašice Raguse su uspjehom u Puli kolo prije kraja ligaškog dijela ostvarile uspjeh. Najuspješnija ženska ekipa grada Dubrovnika posljednje dvije godine, a ukupno osam puta od 2001., izborila je 66:61 pobjedom protiv Pule, izravnog suparnika, doigravanje za prvaka Hrvatske te će i ove sezone igrati u polufinalu. Protiv koga, znat će se nakon što se odigraju utakmice posljednjeg 20. kola. U Sportskoj dvorani u Gospinom polju ovog utorka Ragusa igra protiv Medveščaka, aktualnih prvakinja, lidera prvenstva i od prije dva dana sastava koji je treću godinu uzastopno osvojio Kup Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac', dok je 1. ili  2. travnja Požega, koja trenutno ima pobjedu manje od Raguse, ali bolji međusobni skor, gost pretposljednje ekipe lige, Broda na Savi. 

Medveščak je u super zanimljivom i neizvjesnom finalu Final foura Kupa Hrvatske, koji je odigran u Omišu, dobio u finalu gradskog rivala Trešnjevku 2009. sa 73:71. Braniteljice naslova (na slici) su 16 sekundi prije kraja utakmice pogodile tricu za vodstvo 73:70. Medveščak je neporažen ove sezone. Dobio je i u prvenstvu sve utakmice. Osigurao je poziciju broj jedan te ukoliko nastavi svoj niz protiv Raguse, po svemu sudeći će mu baš dubrovačka ekipa biti suparnik u polufinalu doigravanja za prvaka. Ukoliko bi se pak dogodilo čudo u Gospinom polju, ili u Slavonskom Brodu (Požega ne dobije Brod na Savi), tada bi ekipa trenera Zdravka Kitina kao treća u ligaškom dijelu u polufinalu igrala protiv drugoplasirane ekipe lige, Trešnjevke 2009., a Medveščaku bi suparnik u polufinalu bila Požega.

Uglavnom, kako god završila utakmica između Raguse i Medveščaka u Gospinom polju ovog utorka, 28. ožujka, koja počinje u 18 sati, jasno je kako će dubrovačke ekipa 8. ili 9. travnja, kada se igraju prve utakmice polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske, putvati u Zagreb. Druga utakmica polufinala igrat će se u Dubrovniku, a eventualna treća opet u Zagrebu. 

25. travanj 2024 23:11