StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/MAĐARSKA

JEDNA LOŠA VEČER Okliznuo se Szolnoki

8. ožujka 2017. - 22:47

Iznenađenje 21. kola mađarskog prvenstva je poraz aktualnog prvaka, Szolnoki Olaja Lukše Andrića u gostima od SE Paksa s 82:73. Domaćin se bori se ostanak, ni ova pobjeda ga nije odvela do mjesta koja osiguravaju igranje u prvom razredu i iduće sezone, a Szolnoki Olaj se bori za što bolju poziciju u borbi za prvaka. Međutim, nije odigrao dobro te nije stigao do četvrte pobjede u nizu.

Zbog lošeg početka sezone Szolnoki Olaj je bio dosta zaostao za vodećima, ali ide ga u zadnje vrijeme, pogotovo od kada je u njegove redove posljednjih dana 2016. stigao Andrić. Szolnoki Olaj je iz donjeg doma preselio u gornji dobivši od tada osam od deset prvenstvenih utakmica. Ovim pogrešnim korakom pao je na četvrto mjesto s diobe drugog. Međutim, ima još dosta do kraja. Prvo ima odigrati preostalih pet kola prvog dijela sezone. Potom mini ligu i novih osam utakmica te tek nakon toga doigravanje za prvaka.

Andrić je protiv SE Paksa postigao 7 koševa uz šut iz igre 3/7 (slobodna bacanja 1/2), imao 5 skokova, 1 asistenciju. Igrao je 20 minuta. Zbog pet osobnih pogrešaka propustio je posljednjih pet minuta utakmice. Inače, uzimajući i tri utakmice mađarskog Kupa Andrić je na učinku od gotovo 13 koševa i 7,3 skoka te valorizacijom od 22 po utakmici. Najbolju predstavu imao je protiv Kaposvarija kada je postigao 29 koševa uz 13 skokova i valorizaciju 50!

26. travanj 2024 15:52