StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/A-2 HL - JUG

SJAJAN POČETAK Loš završetak

3. prosinca 2016. - 21:57

Poražen je Dubrovnik u Dugopolju od Adriatica sa 69:63 (16:29, 21:10, 15:16, 17:8). Treći je to uzastopni poraz Dubrovnika u južnoj skupini A-2 hrvatske lige, a ukupno peti. Dva poraza je doćivio na startu nove sezone, a potom je ostvario tri pobjede. Adriatic se sad izjednačio s Dubrovnikom. Oba sastava imaju nakon 8. kola tri pobjede i pet poraza.

- Vodili smo gotovo cijelu utakmicu. Adriatic je imao dva koša prednosti, a mi napad 15 sekundi prije kraja. Nisu se oglasili suci, potom naš prekršaj i slobodna bacanja za njih. Pogodili su oba. Nakon toga im dozvolimo još jedan koš. Greška i završi šest za njih. Ponavljam, imali smo 15 sekundi prije kraja napad na plus dva za njih. Odlično smo otvorili utakmicu, imali 13 koševa prednosti nakon prve četvrtine, ali u drugoj četvrtini dozvolili smo im da se vrate. Istina, imali su i dosta sreće. Postigli su šest trica u drugoj četvrtini, a ukupno ubacili 21 koš. Jednu tricu su postigli s deset metara, još dvije su pogodili da ni sami ne znaju kako, ali su pogodili. Nakon toga koš za koš i završnica u kojoj smo mogli bolje. Nažalost, u tome nismo uspjeli. Malo suđenje, malo naše greške – ukratko će o utakmici Željko Vreća, trener Dubrovnika, koji je igrao u sastavu: Husnija Habul (13 koševa), Petar Šeparović, Mateo Vidović (12), Božo Katić (5), Vlaho Raguž, Vjekoslav Vučinović (20), Ivan Bogdanović (8), Vlaho Šojka, Petar Jakobušić, Josip Kušt (5) i Leo Brbora.

Dubrovnik do kraja godine igra dvije utakmice kod kuće. Prvo mu u zadnjem kolu prvog dijela dolazi lider, Ribola Kaštela (subota, 10. prosinca u Sportskoj dvorani u Gospinom polju s početkom u 18 sati), a sedam dana poslije u prvom kolu drugog dijela Sonik Puntamika (17. ili 18. prosinca).

19. travanj 2024 11:11