StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/ŠPANJOLSKA

CARMEN MILOGLAV DANAS DEBITIRA ZA ŠPANJOLSKOG PRVAKA 'Ispunio mi se san!'

27. studenog 2016. - 12:07

Carmen Miloglav će u ove nedjelje, 27. studenoga, imati debi za španjolski Perfumerias Avenida Salamanca. 25-godišnja Dubrovkinja, ponikla u redovima Raguse, zaigrat će za aktualnog španjolskog prvaka, klub koji je od 1988. godine, kada je osnovan, četiri puta osvajao naslov najboljeg, španjolski kup pet puta, španjolski Superkup šest puta, a koji je 2011. ostvario svoj najveći uspjeh kada je osvojio Euroligu (dvije sezone prije je bio europski doprvak).

- Nakon teške godine zbog ozlijede, ispunio mi se san. Igrat ću za tako veliki klub, aktualnog prvaka Španjolske i sudionika Eurolige – ne skriva oduševljenje 170 centimetara visoka Carmen, koja igra na poziciji beka šutera.  

- Sve se dogodilo iznenada. Agent mi je javio u prošlu subotu, poslijepodne i sve se odvilo doslovno u dva sata.

Dan prije poziva agenta Carmen je igrala za Zadar u Kupu. Bila je to njezina četvrta utakmica za Zadar. Tri prethodne bile su prvenstvene utakmice. Pamtit će sve četiri po pobjedama.

- Sa Zadrom sam imala dogovor da ukoliko dođe neka dobra ponuda da mogu ići. Nisu mi radili probleme. Baš suprotno. Svi su se u klubu ponijeli prema meni odlično. Znate, nije bilo lako vratiti se nakon ozlijede.

Carmen je već bila u Španjolskoj. U ljeto 2015. potpisala je za Gran Canariu, klub koji je krajem 90-ih bio osvajač europskog kupa Liliana Roncheti, ali se ozlijedila.

- Dogodilo se to tjedan dana prije početka prvenstva na jednom pripremnom turniru. Uletjela mi je jedna cura u koljeno s leđa te su pošli prednji križni ligamenti.

Morala je na operaciju. Potom oporavak.

- Radila sam potom jako s Jurom Šangom iz Zadra. To je bio najviše i razlog mog dolaska u Zadar, da budem što spremnija i ozljeda je danas prošlost.

Zahvalila je svima u Zadru za pomoć.

- Hvala trenericama Mariji Maziji i Josipi Sesar, čitavoj ekipi. Prema meni su se svi ponijeli stvarno odlično, i to od mog dolaska u Zadar pa evo do odlaska na čemu sam im zahvalna. Kako se sve dogodilo u dva sata, nisam se stigla sa svima ni pozdraviti i zahvaliti im.

Carmen je dva dana nakon poziva agenta već bila u Španjolskoj, u Salamanci.

- Liječnički je prošao u redu.

Dogovor je postignut do kraja ove sezone. U subotu je s ekipom krenula na prvo putovanje. Utakmica UNI Girona – Avenida igra se ove nedjelje s početkom u 18 sati. Suparnik je sudionik Eurokupa i vodeća ekipa lige sa svih devet pobjeda. Avenida je druga s 8/1, Bizkaia treća sa 7/2… UNI Girona je prošle godine bila doprvak, a prije dvije sezone prvak i pobjednik španjolskog Superkupa. Međutim, jaka je i Avenida.

- Imamo igračice koje su igrale za reprezentaciju ili u WNBA. Tu su četiri Španjolke, tri Amerikanke te po jedna Srpkinja, Brazilka i Rumunjka.

I Carmen spada u to društvo. Igrala je za reprezentaciju Hrvatske. Nastupila je u ljeto 2015. godine na Eurobasketu nakon najuspješnije sezone u dresu Raguse. Pamti se njezinih 11 asistencija protiv Slovačke. Miloglav je pod koševima punih 15 godina oe čega je četiri provela u SAD-u. Prve nastupe za seniorsku reprezentaciju imala je u kvalifikacijama za Eurobasket 2015., a prije toga je tri puta igrala s mlađim uzrastima na Europskim prvenstvima. Prvo na kadetskom prvenstvu, a potom na dva juniorska prvenstva. Prije dvije sezone je bila po valorizaciji osma najbolja igračica A-1 hrvatske lige, druga asistentica lige, peta po ukradenim loptama i sedma po uspješnosti šuta za dva. Sve to znaju dobro i u Avenidi. Zato su i posegnuli za Dubrovkinjom.

25. travanj 2024 02:42