StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/A-1 HL (Ž)

JED(I)NA DUBROVAČKA EKIPA NA VRHU PRVE LIGE 'Vrijeme radi za nas'

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
18. listopada 2016. - 14:10

Ragusa je ostvarila tri pobjede na startu nove sezone te je na vrhu prvenstvene tablice A-1 hrvatske lige košarkašica. Sve tri su bile uvjerljive, redom: plus 42 protiv Boda na Savi u jedinoj do danas utakmici odigranoj kod kuće te potom dva uspjeha na strani, i to prvo plus 31 protiv Croatije 2006. u Zagrebu i plus 21 protiv Šibenika u Šibeniku.

Ragusa i Trešnjevka 2009., koja ima također 3/0 na startu sezone (bz poraza je još samo Medvešćak , koji je odigrao utakmicu manje), imaju najbolji učinak u napadu – u prosjeku po 85 koševa po utakmici. Ragusa ima najbolju obranu lige – primala je 53.7 koševa po utakmici. Prvak Medveščak s 56 primljenih koševa po utakmici je drugi. Ostali su iznad 60 primljenih koševa po utakmici…

Brojke govore kako je prvo ime Raguse u prva tri kola Ina Marin, koja je s 26.3 koša po utakmici i 6.7 asistencija prvi strijelac i drugi asistent A-1 hrvatske lige. Romana Stojanović je sa 14 skokova u prosjeku prvi skakač Raguse i četvrti skakač lige, a s 5 asistencija po utakmici je osma razigravačica lige…

- Rezultat je očekivan s obzirom da smo prvo igrali s dvije ekipe iz donjeg dijela tablice, koje će se boriti za ostanak, a potom s ekipom iz sredine tablice, koja je peta, šesta ekipa lige. Istina, plašili smo se te utakmice u Šibeniku jer smo sa Šibenikom na turniru u Zagrebu prije samog početka lige odigrali egal utakmicu, dobili ih sa samo dva koša razlike, a uz to smo bili nekompletni (nedostajala je Romana Stojanović). Međutim, odigrali smo odlično u nastavku utakmice, u trećoj i četvrtoj četvrtini - istaknuo je Zdravko Kitin, trener košarkašica Raguse, koji se potom osvrnuo na pojedinačni učinak svojih igračica.

- Marin je dovedena kao jedan od najboljih strijelaca i to je opravdala već prošle sezone, kao što smo uzeli Martu Erslan zbog skokova, 10 do 15 u prosjeku po utakmici (s prosjekom od 12 skokova po utakmici Erslan je peta skakačica lige). Znamo koliko može Romana, koliko druge cure… Pohvalio bih baš sve, a što se tiče utakmice u Šibeniku, jest Marin postigla 35 koševa, međutim, kad bih se birala najbolja igračica utakmice, izbor bi pao na Petru Stanković. Reći će vam to sve igračice da ih pitate. Osim što je Petra postigla 15 koševa, imala 5 skokova i 2 asistencije, sjajno je odradila posao u obrani. Zaustavila je najbolju igračicu Šibenika, Tinu Perišu.

Ragusa je u idućem 4. kolu slobodna. Naime, jedanaest klubova je u A-1 hrvatskoj ligi. Potom će opet u goste, i to u Zadar.

- Zadar, doprvak, koji je prošle sezone igrao u finalu prvenstva s Medveščakom, oslabljen je u odnosu na prošlu sezonu, ali i kao takav je nadigrao kod kuće Pulu sa 17 koševa razlike. Problem je što opet nećemo biti kompletni. Neće u Zadru biti Erslan. Nas bi pobjeda u Zadru gurnula među prve tri ekipe… Ovako stvari stoje: Medveščak nije dominantan kao prošle godine, točnije, kao proteklih nekoliko sezona, ali je i dalje prvi favorit. Trešnjevka 2009. se pojačala. Ako dobijemo u Zadru, onda smo među te tri najbolje ekipe. S Trešnjevkom bi se mogli boriti za drugo mjesto. Opet, daleko je treći mjesec i početak doigravanja za prvaka. Mislim kako vrijeme radi za nas. Očekujem kako ćemo do tada, kad se bude odlučivalo o prvaku, biti uigraniji, bolji – poželio je Kitin.

19. travanj 2024 16:04