StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/NBA U EUROPI

Dubrovčanin u društvu Westbrooka

Piše i foto: Tonči Vlašić iz Barcelone
5. listopada 2016. - 21:27

Legenda španjolske košarke i Barcelone, Juan Carlos Navarro s jedne, a zvijezda Oklahoma City Thundera, Russelll  Westbrook s druge strane na panou bliže olimpijskom stadionu u Barceloni, a malo dalje, na drugom panou postavljenom na trgu ispred dvorane San Jordi centar Barcelone, naš Ante Tomić s jedne i Turčin u redovima Oklahoma City Thundera Enes Kanter s druge strane. NBA, točnije, Oklahoma City Thunder je nakon Madrida stigla u Barcelonu. Dva dana nakon poraza od Real Madrida igra s drugim španjolskim velikanom, Barcelonom Lassa (srijeda, 20.30 sati).

Eto, ne može bez Dubrovčana proći ni jedna od te dvije utakmice europske turneje Oklahoma City Thundera. U Madridu je Westbrooku i ekipi sudio Dubrovčanin (Sreten Radović), a u Barceloni će Dubrovčanin igrati protiv njih (Ante Tomić).

Tomiću, kad se već nije okušao u NBA-u (Utah Jazz ga je 2008. izabrala na draftu, ali Ante nikad nije napustio Europu te se okušao u najjačoj ligi na svijetu), nije prvi put kako igra kontra NBA momčadi. Prije četiri godine je gost Barcelone bio Dallas Mavericks, i tad je Tomić, ali i drugi Dubrovčanin tada u Barceloni, Mario Hezonja, koji će za koji dan početi svoju drugu NBA sezonu, dočekao uspjeh u tom ogledu. Tomić je ubacio 12 koševa i imao 10 skokova u pobjedi 99:85 protiv Dallasa.

Gotovo 17.000 ulaznica za večerašnju utakmicu Barcelona Lassa - Oklahoma City Thunder u olimpijskoj dvorani u Barceloni je rasprodano.

20. travanj 2024 11:53