StoryEditorOCM
Hajdukna kraju sezone

Na Poljud su stigli kao velika pojačanja, ali Hajduk je ostao bez titule, jasno je da njih dvojica odlaze, zna se i gdje

Piše Sport SD
2. svibnja 2024. - 08:30

Hajduk je izgubio bitku za prvenstvo i Kup, posljedice su se osjetile, na Poljud je stigao novi predsjednik Ivan Bilić, a trener Jure Ivanković koji je na klupi naslijedio Mislava Karoglana ostaje do kraja sezone.

Traži se novi trener, treba složiti momčad za novu sezonu, bit će ‘prometno‘ na Poljudu. Dvojica igrača zasigurno napuštaju Hajduk, Josipu Brekalu i Laszlu Kleinheisleru posudbe istječu na kraju sezone. Na Poljud su došli i kako bi se nametnuli za nastup na Europsko prvenstvo svojim izbornicima, ušli u kadar reprezentacija Hrvatske odnosno Mađarske. Posudba je bila bez opcije otkupa, stoga je jasno da se vraćaju, Kleinheisler u Panathinaikos, odnosno Brekalo u Fiorentinu.

image
Ante Čizmić/Cropix

Josip Brekalo je igrač Fiorentine, koji iza sebe ima epizode u Dinamu, Wolfsburgu, Stuttgartu i Torinu, a usto i 35 nastupa za A vrstu hrvatske reprezentacije. Cilj mu je bio vratiti se među ‘vatrene‘, a Hajduk je vidio kao najbolje mjesto za to (nakon Dinama). I njegov menadžer Andy Bara pri dolasku u Hajduk dao je do znanja da će Brekalo teško ostati na Poljudu i nakon ljeta. Brekalo je u dresu Hajduka odigrao deset utakmica, upisao je jedan gol i sedam asistencija.

image
Ante Čizmić/Cropix

Dolazak mađarskog internacionalca Laszla Kleinheislera, bivšeg igrača Osijeka, javnost je očekivano pozdravila, ali nije se dokazao u Hajdukovom dresu. U Panathinaikosu, odakle je stigao, nije se naigrao, upisao je 21 nastup za grčki klub, uglavnom ulazeći s klupe, te je zabio dva pogotka. Kleinheisler je pod ugovorom s Panathinaikosom do ljeta 2026. godine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 14:56