StoryEditorOCM
OstaloUSPJEH ŽENSKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA DUBROVNIK NA JUNIORSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

DUBROVNIK NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU Čistih 3:0 protiv domaćina prvenstva za broncu oko vrata!

14. siječnja 2018. - 15:05

Slave odbojkašice Dubrovnika. Bronca im je oko vrata. Treće su u državi. U utakmici za broncu dobile su s 3:0 Osijek, domaćina državnog juniorskog prvenstva. Istim rezultatom su dobile Osijek i u skupini, u prvoj utakmici. I tada je bilo čistih 3:0.

Međutim, ovaj put nije bilo lako jer samo 16 sati prije izgubile su polufinale, i to nakon što su vodile s 2:1 u setovima protiv Zadra, koji je dobio četvrti set s 25:22, a peti, odlučujući, s 15:12. Uz to, u utakmici za treće mjesto su zbog 3:0 pobjede protiv Osijeka imale na leđima breme favorita. Ali, unatoč jednom i drugom, uspjele su izboriti pobjedu i pobjedničko postolje.

Prvi set 25:18 za ekipu trenerice Mirjane Vreće i Marine Radić. Drugi set 25:21, a u trećem 25:19 te je slavlje moglo početi.

Prošle godine Dubrovnik je bio sedmi na državnom. Ove godine se vraća s medaljom. Od pet utakmica dobio je četiri. Izgubio je samo tri seta, i to sva tri protiv Zadra. Četiri pobjede su bile čiste k'o suza.

Broncu za Dubrovnik izborile su: Ivana Marinović, Gabriela Stipanović, Orsula Štaka, Ora Ivanišević, Hana Dilberović, Nikolina Tomašević, Ana Matušić, Petra Putica, Đive Turajlić, Mara Šilje, Martina Vreća, Ivana Ivaniš, Azra Mehić, Katija Vuličević i Ana Matuško.

Naslov je osvojila zagrebačka Mladost, koja je u finalu s 3:0 dobila Zadar.

20. travanj 2024 10:38