StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

JUNIORSKO PH Dubrovkinje već osigurale borbu za medalju!

13. siječnja 2018. - 03:17

Ženski odbojkaški klub Dubrovnik je u polufinalu juniorskog prvenstva Hrvatske. Prošle godine sedme na državnom, a ove godine već nakon 2. kola natjecanja po skupinama su osigurale mjesto među četiri najbolje u državi. Do toga uspjeha stigle su prvo uspjehom u kvalifikacijama, bile su druge u regiji jug, a sad s dvije uvjerljive pobjede na završnici državnog prvenstva, koje se igra u Osijeku, a na kojem nastupa osam najboljih juniorskih ekipa.

Dubrovnik je u skupini 'B' državnog prvenstva s 3:0 dobio Osijek i Umag. Na ruku su mu išli i drugi rezultati u skupini te je uoči 3. kola i ogleda s Kitro Varaždin siguran u prolaz u polufinale. Naime, Varaždinke, koje imaju pobjedu i poraz, imaju set razliku 3:4, a Osijek, koji je također na polovičnom učinku, set razliku 3:3. Posljednji je Umag bez pobjede. Dubrovniku i jedan set u 3. kolu donosi prvo mjesto u skupini.

Pod vodstvom Mirjane Vreće i Marine Radić Dubrovnik u Osijeku igra u sastavu: Ivana Marinović, Gabriela Stipanović, Orsula Štaka, Ora Ivanišević, Hana Dilberović, Nikolina Tomašević, Ana Matušić, Petra Putica, Đive Turajlić, Mara Šilje, Martina Vreća, Ivana Ivaniš, Azra Mehić, Katija Vuličević i Ana Matuško.

U skupini 'A' Mladost i Zadar su osigurali polufinale te će njihov međusobni ogled u zadnjem kolu odlučiti tko će biti prvi, a tko drugi u skupini. U polufinalu se sastaju pobjednik skupine 'A' protiv drugoplasiranog iz skupine 'B' te drugi iz skupine 'A' protiv prvog iz skupine 'B'. Polufinala se, kao i utakmice posljednjeg, 3. kola natjecanja u skupinama, igraju u subotu, 13. siječnja, a medalje se dijele u nedjelju, 14. siječnja.

25. travanj 2024 12:13