StoryEditorOCM
OstaloMEĐUNARODNA ATLETSKA ULIČNA UTRKA DuRun10K 2018.

POBJEDNIČKO POSTOLJE Zlato sa Straduna otišlo u Amsterdam i Užice

Piše i snimio: Tonči Vlašić
1. siječnja 2018. - 19:46

Abhinabha Tangerman iz Amsterdama, član Sri Chinmoy Oneness Home Peace Run, pobjednik je četvrtog izdanja međunarodne atletske ulične utrke DuRun10K. Trkač iz Nizozemske je 10 kilometara istrčao za 33 minute i 55 sekundi (prosječna brzina 17,69 kilometara na sat). Nije oborio rekord utrke, koji je prošle godine postavio Kenijac Hillary Kiptum Maiyo Kimayio, jedini koji je uspio DuRun10K istrčati brže od pola sata (29 minuta i 44 sekunde).

Drugi je ciljem prvog dana 2018. prošao Ivan Dračar iz Atletskog kluba Kvarner iz Rijeke, a treći je bio Metkovac, član Atletskog kluba Dubrovnik Ante Živković. Dračar je za pobjednikom zaostao 8,4 sekunde, a Živković 16,6 sekundi.

Olivera Jeftić iz Srbije, članica Atletskog kluba Mladost iz Užica, i ove godine je pobjednica u ženskoj konkurenciji. Druga je bila Matea Matošević iz Atletskog kluba Agram iz Zagreba, a treća Marija Vrajić iz Atletskog kluba Maksimir iz Zagreba. Jeftić je slavila s vremenom 36:17,7, nepune četiri sekunde brže od Matošević (36:21.5), dok je Vrajić utrku istrčala za 39 minuta i 16.1 sekundu.

I ove godine je dodijeljena nagrada 'Najbrži Gospar' i 'Najbrža Gospođa'. Osvojili su je (opet) Ante Živković te Made Žeravica. Prošle godine je uz Živkovića nagradu ponijela Danijela Kuna. 

Start i cilj je bio na Stradunu. Natjecatelji su trčali preko Ploča, zatim do Viktorije, pa Ulicom Petra Krešimira IV, nakon toga niz Vatrogasce, Iza Grada, te preko Pila na Stradun, i tako dva puta.

18. travanj 2024 07:03