StoryEditorOCM
OstaloMEĐUNARODNA ATLETSKA ULIČNA UTRKA

DuRun10K 1. SIJEČNJA 2018, GODINE Baklja mira opet kreće sa Straduna 

Piše i snimio: Tonči Vlašić
29. prosinca 2017. - 14:56

Prvi dan 2018. rezerviran je za četvrto izdanje međunarodne ulične utrke DuRun10K, jedan od događaja ovogodišnjeg Zimskog festivala, koja će se održati pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada. Utrka počinje na Stradunu, u dva kruga u smjeru: Ploče – Viktorija – Ulica Petra Krešimira IV, Vatrogasci, Iza Grada, Pile, Stradun.

- Unaprijed zahvaljujemo i najljepše molimo za razumijevanje i strpljenje svih stanovnika i posjetitelja Grada zbog zatvaranja cestovnog prometa u vrijeme održavanja utrke. Dakle, promet će biti zatvoren od kolnog ulaza u Javnu garažu na Zagrebačkoj ulici, te na čitavom potezu oko Ploča – Ulica Frana Supila, Ulica Petra Krešimira IV, Ulica Bruna Bušića i Iza Grada do Pila, u vremenu od 13.50 sati do 15.15 sati – istaknuli su organizatori utrke.

Kao i prethodne tri, tako će i četvrta međunarodna ulična utrka DuRun10K započeti ceremonijom paljenja baklje za mir, koja će iz Dubrovnika tijekom godine obići preko 130 zemalja u kojima djeluje svjetski pokret Peace Run. Baklju će, nakon Himne mira, upaliti Mato Franković, gradonačelnik Grada Dubrovnika.

- Dubrovnik i na ovaj simbolični način iskazuje svoje tisućljetno divljenje slobodi i miru te još jednom šalje u svijet poziv za mir i slobodu svakog čovjeka – istaknuo je Petar Mišo Mihočević, organizator utrke. Najavio je kako se na utrci očekuje sudjelovanje preko 200 trkača iz 8 država. 

24. travanj 2024 16:52