StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA (Ž)

DUBROVKINJE (OPET) IDU NA DRŽAVNO 'Potvrdile smo da nam je mjesto u vrhu hrvatske odbojke!' 

23. prosinca 2017. - 21:25

I ove godine juniorke Dubrovnika izborile su plasman na državno prvenstvo, mjesto među osam najboljih u Hrvatskoj. Opet su bile uspješne na Regionalnom prvenstvu.

- Potvrdile smo da nam je mjesto u vrhu Hrvatske u juniorskoj kategoriji – istaknule su trenerice dubrovačkih odbojkašica, Mirjana Vreća i Marina Radić.

Dubrovnik je u svojoj skupini dobio Split s 2:1 i Kaštel Lukšić s 2:0 te se plasirao u završnicu Regionalnog prvenstva u Zadru, koja se igrala po kup sustavu. Na prvom koraku završnice, četvrtfinalu, s 2:0 je dobio Trogir, a u polufinalu Sinj istim rezultatom. Dubrovnik je plasmanom  u finale osigurao prolaz dalje, na državno. U finalu, utakmici za prestiž, čekao ga je domaćin, Zadar.

- Prvo, Zadar je ekipa koja u ovom istom sastavu igra u Prvoj 'A' hrvatskoj ligi. Unatoč tome, i unatoč činjenici da se igralo u njihovoj dvorani, bile smo ravnopravne do zadnjeg poena. Finale se igralo na tri dobivena seta. Nakon puna dva sata odlične i borbene igre dovoljno je istaknuti kako je u petom, odlučujućem setu bilo 16:14 za Zadar. Unatoč poraz u finalu, za četiri pobjede s kojima smo izborili finale te plasman na državno, ali i za igru i borbu u finalu u kojem smo doživjele jedini poraz, i to s dva poena razlike, sve pohvale našim curama koje su ostavile srce na terenu – rekle su trenerice Dubrovnika.

- Pojedinačne nagrade, koje su dobile naše igračice, potvrđuju kako imamo kvalitetne igračice - dodale su Vreća i Radić.

Juniorke Dubrovnika osvojile su tri pojedinačne nagrade: najboljom napadačicom prvenstva izabrana je Ivana Marinović. Zatim, najbolji srednji bloker turnira u Zadru bila je Orsula Štaka, a najbolji libero Petra Putica.

- Baš smo ponosne na sve cure, koje su svojom igrom pridonijele ovom uspjehu – podvukle su Vreća i Radić.

Osim Ivane Marinović, Orsule Štake i Petre Putice uspjehu Dubrovnika, plasmanu na završnicu državnog, već izborenom mjestu među osam najboljih u državi u juniorskoj konkurenciji, doprinijele su još Gabriela Stipanović, Ana Matuško, Ana Matušić, Hana Dilberović, Đive Turajlić, Ivana Ivaniš, Nikolina Tomašević, Martina Vreća, Azra Mehić, Katija Vuličević i Mara Šilje.

Juniorsko prvenstvo Hrvatske održat će se u Osijeku od 12 do 14. siječnja 2018. godine.

20. travanj 2024 11:14