StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

DRŽAVNO PRVENSTVO Srećko Bajo doprvak Hrvatske, bronca Antoniu Prlaguziću!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
17. prosinca 2017. - 19:21

Srećko Bajo je državni doprvak u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Član Komolca je bio drugi u skupini s dvije pobjede i jednim porazom, plasirao se među osam najboljih, a potom je u eliminacijskom dijelu dobio u četvrfinalu Maria Brkića iz Sesveta s 19:18, a zatim u polufinalu Pelješčanina, Antonia Prlaguzića, inače člana riječkog Vargona s 24:20. Na kraju je u finalu poražen s 24:14 od Marka Skeja iz Primoštena. Prlaguzić, koji je u skupini bio drugi iza Skeja s dvije pobjede i jednim porazom, a u četvrtfinalu dobio Nikolu Jedrejčića iz Lindara s 23:17, na kraju je za treće mjesto savladao Tomislava Kolobarića iz Zrinjevca s 23:18.

Ukupno su trojica igrača klubova Dubrovačko neretvanske županije igrala u četvrtfinalu, među osam najboljih: Ivo Butrica je zauzeo u ukupnom poretku peto mjesto (poraz u četvrtfinalu od Kolobarića s 24:23), a osmi je bio Stijepo Matić iz Hidroelektrane Dubrovnik (poraz u četvrtfinalu od Skeja s 22:13).  

Na završnici državnog prvenstva, kojoj je domaćin bila Dubrovačko neretvanska županija, nastupilo je 16 igrača. Nisu svi, koji su izborili plasman, doputovali u našu županiju, te su upražnjena mjesta popunili na osnovu plasmana najuspješniji igrači s prvenstva Dubrovačko neretvanske županije. Tako je na kraju Dubrovačko neretvanska županija imala na državnom prvenstvu šest igrača: Stijepo Violić iz Župe dubrovačke je bio 12., Štefi Ljubimir iz Postranja 13., a 16. Luko Ledinić iz Rijeke.

Prvi dio prvenstva igrao se u dvije dvorane (Metković i Srebreno), u svakoj se održalo natjecanje u dvije kvalifikacijeske skupine (po četiri igrača, svatko sa svakim), a završnica, osam najboljih, održana je samo u dvorani u Srebrenom. Prvenstvo je otvorio predsjednik Županijskog boćarskog saveza Dubrovačko neretvanskog Nikola Pavlović. Voditelj natjecanja je bio Luko Hendić, a sudili su Srećko Batinić, Miro Džamonja, Petar Biočić, Velimir Galov i Žarko Matić.

KONAČNI POREDAK
1. Marko Skejo (Primošten), 2. Srećko Bajo (Komolac), 3. Antonio Prlaguzić (Vargon), 4. Tomislav Kolobarić (Zrinjevac), 5. Ivo Butrica (Rijeka), 6. Mario Brkić (Sesvete), 7. Nikola Jedrejčić (Lindar), 8. Stijepo Matić (Hidroelektrana Dubrovnik), 9. Ivica Jakominić (Trstena), 10. Ivica Validžić (Svetti Luka), 12. Stijepo Vioić (Župa dubrovačka), 13. Štefi Ljubimir (Postranje), 14. Marko Gojević (Primošten), 15. Ivan Medić (Grgur Ninski Nin), 16. Luko Ledinić (Rijeka).

19. travanj 2024 19:01