StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA (Ž)

DRUGA HL - JUG Dubrovnik II nije uspio okruniti Novu Mokošicu naslovom jesenskog prvaka!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
10. prosinca 2017. - 22:46

Tonći Carević, trener Nove Mokošice, došao je pogledati utakmicu između druge ekipe Dubrovnika i druge ekipe Splita u Sportsku dvoranu u Gospino polje. Njegova ekipa je jesen zaključila sa šest pobjeda i samo jednim porazom, i to kod kuće od Splita II, koji je uoči dolaska u Dubrovnik imao pet bodova manje, ali i dvije utakmice manje. Ukoliko Split II ne bi u te dvije zaostale utakmice uzeo svih šest bodova, Nova Mokošica bi ostala na vrhu i slavila naslov jesenskog prvaka.

- Bez obzira na to hoće li ili ne Split II osvojiti svih šest bodova, ionako će naš međusobni ogled u Splitu odlučivati, a nama tada za prvo mjesto, bili jesenski prvaci ili ne, treba pobjeda. Ne igra nam niti jedan drugi rezulat. Uglavnom, tek će se u drugom dijelu sezone odlučiti o prvaku. Zadar III, koji je sad drugi i koji je dobio jedini Split II do danas, ima bod manje od nas. Zadar II dolazi u goste Splitu II, ali i nama. Mi idemo u Split – naglasio je Carević.

Split II je prvu prepreku do naslova jesenskog prvaka prošao uspješno. Dobio je za 63 minute igre u Gospinom polju Dubrovnik II s 3:0 (25:16, 25:17, 25:18) te sad ima dva boda manje od Nove Mokošice, ali i utakmicu manje. Još ga čeka kod kuće ogled s Bibinjem. Dubrovnik II, koji još ima igrati do kraja prvog dijela protiv Župe dubrovačke, ostao je na dvije pobjede i pet bodova. Protiv Splita II je doživio četvrti poraz.  

Dubrovnik II je pod vodstvom Mirjane Vreće, Marine Radić i Pauline Prkačin protiv Splita II nastupio u sastavu: Petra Mojaš, Nina Jakić, Ivana Ivaniš, Petra Ramić, Mara Šilje, Mia Jović, Azra Mehić, Katija Vuličević, Đive Turajlić, Anamarija Lučić, Karla Tolić, Martina Vreća i Ana Burum.  

Župa dubrovačka
je ovog vikenda bila u Zadru. Prvo je bila gost Bibinja od kojeg je izgubila s 3:0 (25:12, 25:12, 25:8), a potom je igrala derbi začelja protiv Novalje (obje ekipe bez boda i osvojenog seta). Župa dubrovačka je dobila prvi set s 25:21. Drugi set je završio isti rezultat, ali je ovaj put uspješan bio domaćin. U trećem setu 25:18 bolja Novalja, koja je dobila i četvrti set, i to s 27:25. Derbi začelja je potrajao 90 minuta. Novalja je osvojila prva tri boda, a Župa dubrovačka je ostala na začelju bez boda.

Od vrha do dna Druge HL - jug
Na vrhu Nova Mokošica s 18 bodova iz 7 utakmica, drugi Zadar III sa 17 bodova iz 7 utakmica, Split II je treći sa 16 bodova iz 6 utakmica, četvrto je Bibinje s 9 bodova iz 6 utakmica, peti je Šibenik '91. sa 7 bodova iz 6 utakmica, šesti je Dubrovnik II s 5 bodova iz 6 utakmica, sedma je Novalja s 3 boda iz 6 utakmica, a posljednja, osma Župa dubrovačka bez boda. 

27. travanj 2024 05:05