StoryEditorOCM
OstaloUNATOČ NEPOVOLJNIM VREMENSKIM UVJETIMA

STAZOM DEVA POVRATAK TRKAČA Ante Živković poput vjetra! 

Piše i snimio: Tonči Vlašić
9. prosinca 2017. - 16:03

Ante Živković je obranio naslov. Pobjednik je i drugog izdanja utrke 'Stazom deva – povratak trkača', koja je održana po nepovoljnim vremenskim uvjetima, jakom vjetru, u organizaciji Triatlon klub Dubrovnik povodom Dana branitelja Dubrovnika i blagdana svetog Nikole.

12 minuta i 18 sekundi trebalo je Živkoviću od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal, za prijeći stazu dugu 2,2 kilometra čija je visinska razlika 265 metra. Start je na 129 metara nadmorske visine, a cilj na 394 metara nadmorske visine. Jakša Diklić je imao start prije Živkovića. Krenuo je šesti, Živković trideset i peti. Diklić je kroz cilj prošao nakon 12 minuta i 59 sekundi te je na vrhu Srđa čekao što će mu to vrijeme donijeti. Na kraju Diklić drugi. Lazar Badanjac je bio treći s vremenom 14 minuta i 9 sekundi.

Jelena Tomašević je pobjednica u ženskoj konkurenciji. Imala je u ukupnom poretku 12. rezultat. Utrku je istrčala za točno 18 minuta. Made Žeravica, koja je u ukupnom poretku bila 17., zauzela je drugo mjesto u ženskoj konkurenciji u kojoj je treća bila Biljana Taslak s vremenom 18 minuta i 55 sekundi. Taslak je u ukupnom poretku bila zauzela 18. mjesto.

Utrku je istrčalo 49 natjecatelja.

20. travanj 2024 12:32