StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

OTVORENI BOŽIĆNI TURNIR Marinko Matulović: 'Očekivali smo 80-ak sudionika iz naše Županije, a na kraju smo imali međunarodni turnir sa 160 sudionika!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
3. prosinca 2017. - 19:36

Očekivali smo 80-ak natjecatelja, uglavnom dolazak članova klubova iz naše Županije, a na kraju smo imali međunarodni turnir, te dvostruko više sudionika. Da, dvostruko više nego smo očekivali. Njih 160 je igralo na dvanaest stolova u velikoj dvorani u Gospinom polju. Osim iz hrvatskih klubova imali smo igračice i igrače iz Bosne i Hercegovine te Crne Gore, a nastupio je i jedan igrač iz Makedonije. Posebno sam ponosan na ljude, koji su sudjelovali u organizaciji turnira. Bilo je neočekivano više posla, ali smo odradili sve bez greške na zadovoljstvo svih sudionika, pogotovo onih najmlađih, koje smo iznenadili i slatkim poklonima, čokoladama, koje im je dijelio 'Zlatni medo', maskota Dubrovačkog zimskog festivala. Sve u svemu bio je  ovo nezaboravan dan stolnog tenisa u Gospinom polju. Nema tko nije na kraju rekao: 'Vidimo se opet, i doći će nas dogodine još i više!'  - istaknuo je Marinko Matulović, predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, koji je uz Regionalni stolnoteniski centar Dubrovnik potpisao organizaciju Otvorenog Božićnog turnira.

Na turniru se igralo u nekoliko uzrasnih kategorija, u obje konkurencije. S reketom u ruci u Gospinom polju bile su klinceze i klinci (rođeni 2009. i mlađi), najmlađe kadetkinje i najmlađi kadeti (rođeni 2007. i mlađi), mlađe kadetkinje i mlađi kadeti (rođeni 2005. i mlađi), kadetkinje i kadeti (rođeni 2003. i mlađi), juniorke i juniori (rođeni 2000. i mlađi), seniorke i seniori, te veterani, od 40 do 49 godina, zatim od 50 do 59 godina te veterani 60 i više godina. Osim u pojedinačnoj konkurenciji, održan je i turnir parova. 

Pokrovitelj turnira bila je Turistička zajednica grada Dubrovnika, sponzori Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije, Marinkolor, JUB Boje mijenjaju svijet i Ceresit, dok je medijski sponzor bio Dubrovački vjesnik.

26. travanj 2024 06:40