StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

HEP SUPER LIGA Senzacija u Osijeku te sad prvak mora dobiti doprvaka u njegovom domu za poziciju broj jedan u doigravanju!

3. prosinca 2017. - 10:18

Poraz Libertas Marinkolora u Osijeku od Vodovod Osijeka te nakon 8. kola više nema neporaženih sastava u HEP Hrvatskoj Super ligi. Petoplasirani sastav lige, koji je uoči 8. kola imao četiri pobjede i tri poraza, nakon gotovo četiri sata igre uspio je iznenaditi neporažni i vodeći sastav lige, te akualnog prvaka. Kao što će u Gospinom polju za sva vremena pamtiti finalnu seriju protiv varaždinskog StaRR-a, tri meča koja su odlučena (tek) u sedmoj partiji, tako će sad Vodovod Osijek pamtiti 4:3 pobjedu protiv 'Pitura'. 

Libertas Marinkolor je u Osijeku gubio s 1:0 i 2:1, a potom je preokrenuo i poveo s 3:2. Niti jedna partija nije bila kraća od četiri seta, a druga, u kojoj je Tomislav Japec dobio Dragana Kneževića, zatim šesta u kojoj je Mario Banek bio bolji od Ivana Juzbašića te sedma u kojoj je Dragan Knežević savladao Nevena Juzbašića, odlučene su u petom setu. I uz sve to u toj  posljednjoj sedmoj partiji Neven Juzbašić je imao 2:0 u setovima, ali je Dragan Knežević uspio preokrenuti te u posljednjem, petom odlučujućem setu slaviti s 11:9. 

Tomislav Japec je dobio obe pojedinačne partije, osim Dragana Kneževića bio je bolji i od Vjekoslava Zovka, a bio je uspješan i u paru s Nevenom Juzbašićem. Mario Banek je donio dva boda Vodovod Osijeku, dobio je prvo Nevena, a potom i Ivana Juzbašića. Vjekoslav Zovko je domaćinu osigurao vodstvo 1:0 (bolji od Ivana Juzbašića), a Dragan Knežević je osigurao bod u odlučujućoj sedmoj partiji. 

Libertas Marinkolor je porazom u Osijeku ispustio prednost, koju je imao protiv StaRR-a, kojeg je nekompletnog dobio u Gospinom polju sa 4:0. Ukoliko StaRR ne napravi kiks, 'Pituri' će za biti broj jedan u doigravanju morati pobijediti StaRR u Varaždinu. 

U 9. kolu, 9. prosinca, Libertas Marinkolor kod kuće dočekuje Obrtničku školu Slavonski Brod.

19. travanj 2024 19:35