StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

PRVA HRVATSKA LIGA Squareu Crnica pred očima

1. prosinca 2017. - 21:56

Crnica je odnijela bodove iz Gospina polja, ostavila Square na učinku od 6 bodova i na pretposljednjem mjestu Prve hrvatske lige. Slavila sa 6:2 i sad ima šest bodova više od Squarea. Crnica će pamtiti utakmicu u Dubrovniku protiv Squarea budući je ostvarila prvu gostujući prvoligašku pobjedu u povijesti kluba.

Prvih deset minuta prvog prvoligaškog ogleda Squarea i Crnice obilježio je pogodak najiskusnijeg igrača domaćih, 29-godišnjeg Stjepana Reza i obrane Roberta Miškovića, vratara Crnice. U 12. minuti izjednačenje. Pogodak je postigao Marinko Šamija nakon čega su gosti zagospodarili terenom. Squarea je tada pogodila nova nesreća. Ozlijedio se Igor Leovski. Bilo je vrlo brzo jasno kako neće moći nastaviti utakmicu, a nakon utakmice se postavlja pitanje hoće li moći pomoći u dvije posljednje utakmice prvog dijela sezone. Od 5. kola domaćin je bez Adrijana Micevskog, čija je noga u gipsu. Otišao je Ante Daničić, koji se vraća tek na proljeće. Uoči utakmice s Crnicom otpali su Josip Nebergoj i Andro Zarač.

Alen Turuk, vratar Squarea, istaknuo se u završnici prvog poluvremena te spriječio da Crnica već prije odlaska na odmor ostvari osjetnu prednost. Međutim, što Crnica nije uspjela tada, jest u nastavku utakmice. Dragan Vuković je pogodio za 3:1, a kapetan Ante Mijat za 4:1. Stjepan Rezo je u 31. minuti postigao drugi pogodak za Square, kojim je domaćin stigao na dva pogotka zaostatka. Imala je potom dubrovačka momčad prilike da dođe i na pogodak zaostatka, ali opet Mišković. Nakon dvije odlične akcije gostiju, Vuković u 35. minuti za Šamiju, a minutu poslije Šamija za Vukovića, bilo je jasno kako bodovi odlaze u Šibenik.

Square za sedam dana dočekuje Potpićan, posljednjeplasirani sastav lige. Čeka ga utakmica u kojoj mu je imperativ pobjeda, a bez pola je momčadi...

9. KOLO Square – Crnica 2:6
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 150. Prvi sudac: Andrej Topić (Solin), drugi sudac: Vedran Babić (Split),treći sudac: Rino Pavlov (Kaštel Gomilica), delegat: Luka Klaić (Popovići).
Strijelci: 1:0 Rezo (5), 1:1 Šamija (12), 1:2 Šamija (16), 1:3 Vuković (24), 1:4 Mijat (29), 2:4 Rezo (31), 2:5 Šamija (35), 2:6 Vuković (36).
SQUARE: Primić, Tikvica, Džanković, Darrer, Cvjetković, Rezo (2), Kuraja, Turuk, Konsuo, Perić, Bandur, Leosvki. Trener: Antun Bačić.
CRNICA: Mišković, Žumberac, Škugor, Pavić, Mijat (1), Vuković (2), Ljubić, Perišić, Šamija (3), Perić, Radić, Radaj. Trener: Robertino Jelovčić.

25. travanj 2024 13:31