StoryEditorOCM
OstaloTRIATLON KLUB DUBROVNIK

UTRKA 'STAZOM DEVA - POVRATAK TRKAČA' Od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal: 2,2 kilometra i 265 metara nadmorske visine!

1. prosinca 2017. - 15:10

Triatlon klub Dubrovnik i ove će godine, i to u subotu, 9. prosinca s početkom u 11 sati, organizirati utrku 'Stazom deva – povratak trkača', koja se održava povodom Dana branitelja Dubrovnika i blagdana svetog Nikole.

- Trči se od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal, čime će se na simboličan način odati počast braniteljima Dubrovnika i ljudima koji su tim opskrbnim putem donosili hranu i vodu do simbola obrane Dubrovnika, Tvrđave Imperijal. Utrka je bez vremenskog ograničenja pa se na utrku mogu prijaviti vrhunski trkači ali i rekreativci koji mogu prošetati do vrha – istaknuo je Daniel Marušić iz Triatlon kluba Dubrovnik.

- Utrka je planinski 'trail' pri čemu natjecatelji kreću od magistrale, sa 129 metara nadmorske visine serpentinama do Muzeja branitelja, koji se nalazi na 394 metara nadmorske visine. Trasa je duga 2,2 kilometra. Visinska razlika je 265 metra. Podloga je zemljana staza i makadam. Kreće se pojedinačno na kronometar s pauzom između natjecatelja od 30 sekundi. Okrepa (voda) će biti na prvom kilometru i u cilju. Pobjednici će biti proglašeni u ukupnoj kategoriji za muškarce i žene te u starosnim kategorijama: do 20, od 20 do 29, od 30 do 39, od 40 do 49, od 50 do 59 te 60 i preko 60 – dodao je Marušić uz napomenu kako se prijave mogu izvršiti na www.racecollector.com

'Poseban Prijatelj'
Kotizacija za nastup u utrci je 100 kuna. Dio sredstava će biti uplaćen za pomoć dubrovačkoj Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama 'Poseban Prijatelj'. Napominje se na kraju priopćenja za medije kako je u subotu, 9. prosinca, od 9. do 10.30 sati okupljanje prijavljenih natjecatelja u startnoj zoni gdje isti mogu preuzeti startne brojeve. Prvi natjecatelj kreće u 11 sati, a u 13 sati je predviđeno proglašenje najuspješnijih.

19. travanj 2024 11:38