StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO Pelješčanin prvak!

27. studenog 2017. - 14:40

Dubravko Dražeta, član Boćarskog kluba Metković, priredio je iznenađenje te osvojio naslov prvaka na završnici prvenstva Dubrovačko neretvanske županije u disciplini pojedinac klasično, koja je odigrana u Metkoviću. Dražeta je ove sezone iz svojih Hodilja na Pelješcu prešao u redove Metkovića, člana južne skupine Druge hrvatske lige. U četvrtfinalu je bio bolji od Antonia Vojvodića iz Donjeg Brgata, zatim u polufinalu savladao klupskog kolegu Juru Krstičevića, a u finalu bio bolji od Mile Borasa iz Pruda.

Na završnici, koja je okupila osam najboljih u županiji, koji su to pravo stekli kroz kvalifikacijske turnire, trojica najboljih će nastupiti na završnici prvenstva Hrvatske, koje će se održati u Rijeci u nedjelju, 3. prosinca. Osim finalista, Dražete i Borasa, to pravo je izborio i Jure Krstičević, koji je u susretu za treće mjesto dobio Luka Keleza iz Postranja.

Krstičević je bio slobodan u četvrtfinalu budući u Metkoviću nije nastupio Stanko Matković iz Boćarskog kuba Župa dubrovačka, a koji je izborio plasman među osam najboljih.

SEMAFOR
Četvrfinala:
Luko Kelez (Postranje) – Damir Ilić (Hidroelektrana) 13:7, Antun Lučić (Hvidra Gromača) – Mile Boras (Prud) 12:13, Antonio Vojvodić (Donji Brgat) – Dubravko Dražeta (Metković) 7:13, slobodan je bio Jure Krstičević (Metković); polufinala: Luko Kelez – Mile Boras 1:13, Jure Krstičević – Dubravko Dražeta 7:13, za treće mjesto: Jure Krstičević – Luko Kelez 13:8, finale: Mile Boras – Dubravko Dražeta 9:13.

25. travanj 2024 15:12