StoryEditorOCM
OstaloPK JUG NA REGIONALNOM PRVENSTVU U ŠIBENIKU

Šurković trostruki seniorski prvak Dalmacije, Brassard treći među seniorima

Piše PK JUG
27. studenog 2017. - 09:39

Plivači Juga nastupili su u ovog vikenda u Šibeniku na Regionalnom prvenstvu za kategorije seniora, juniora i mlađih juniora. Natjecanje je okupilo 127 plivača iz 11 klubova. PK Jug predstavljalo je 16 članova: Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin, Vincencija Violić, Ana Lučić, Adriana Marinović, Doris Radošević, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Ljuban, Nikol Đuho i Rafaela Škrabo, a nastupili su pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Ivana Bilića.
Jugaši su 51. put izborili plasmane među tri prvoplasirana, od toga 11 puta kao prvi, 21 put kao drugi i 19 puta kao treći.
Kadet Mario Šurković prvak je Dalmacije i to desetorostruki, od čega tri puta seniorski! Čak se 12 puta plasirao na postolje, od čega 10 puta kao prvi, te dva puta kao drugi. U disciplinama 50 slobodno, 400 mješovito i 100 leđno bio je najbolji u seniorskoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji. Najbolji je bio i na 200 leđno u mlađe juniorskoj, dok je u istoj disciplini u juniorskoj i seniorskoj kategoriji bio drugi.
Mlađi junior Michel Brassard čak je 14 puta bio među prva tri, od toga 12 puta kao drugoplasirani i dva puta trećeplasirani! U disciplinama 200, 400 i 1500 slobodno bio je drugi u kategorijama seniora, juniora i mlađih juniora, na 100 delfin bio je drugi u mlađe juniorskoj, te treći u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, dok je na 50 delfin i 200 delfin bio drugoplasirani u mlađe juniorskoj kategoriji.
Četiri treća mjesta osvojio je junior Đivo Matović. On je bio trećeplasiran u disciplinama 200 slobodno i 1500 slobodno i to u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.
Juniorka Vincencija Violić ostvarila je tri treća mjesta. U disciplini 100 slobodno bila je treća u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, te je na 100 slobodno i 100 leđno bila treća u juniorskoj kategoriji.
Juniorka Ana Lučić bila je druga na 400 slobodno u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.
Mlađa juniorka Adriana Marinović u disciplini 50 delfin bila je druga u mlađe juniorskoj, te treća u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, dok je na 100 delfin bila druga u mlađe juniorskoj.
Mlađa juniorka Doris Radošević doplivala je do drugog mjesta u mlađe juniorskoj konkurenciji na 100 slobodno.
Kadetkinja Katarina Matović u disciplini 800 slobodno bila je druga u mlađe juniorskoj, te treća u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, dok je na 200 delfin bila treća u mlađe juniorskoj.
Najbolja u Dalmaciji bila je i muška mlađe juniorska štafeta 4x100 slobodno (Brassard, Miletić, Damić, Šurković). Osim toga štafeta je bila treća u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.
Ženska mlađe juniorska štafeta 4x200 slobodno (Matović, Nenadić, Ljuban, Đuho) bila je druga.
Treća mjesta zauzele su muške mlađe juniorska štafeta 4x50 mješovito (Baletin, Damić, Đurović, Miletić), kao i ženska juniorska štafeta 4x100 slobodno (Violić, Lučić, Radošević, Marinović) koj je bila trećeplasirana u juniorskom i seniorsom uzrastu.
U poretku najuspješnijih plivača koji je dobiven temeljem zbroja vrijednosti rezultata u 6 disciplina, u mlađe juniorskoj kategoriji drugo mjesto osvojio je Michel Brassard, a treće mjesto Mario Šurković. U općoj kategoriji Michel Brassard plasirao se na treće mjesto.
Sljedeće natjecanje za Jugaše je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine senior, juniora i mlađih juniora koje će se održati u Rijeci 21.-23.12.2017.
 

26. travanj 2024 15:57