StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

ZADNJE KOLO SENIORSKOG KUPA Zlato i dvije bronce za Aedium

27. studenog 2017. - 02:09

Mia Čerjan osvojila je zlato u mješovitim parovima igrajući s Lukom Grubičem, članom Međimurja iz Čakovca, dok je pojedinačno bila treća. Medalju za dubrovački klub Aedium na posljednjem turniru Hrvatskog kupa za seniore, koji je odigran u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka, osvojila je i Maris Guca, koja je u mješovitim parovima bila treća igrajući s Filipom Belom iz Međimurja, dok je pojedinačno bila četvrta.

Na turniru je nastupilo osam igrača iz tri kluba (Flex, Međimurje i Aedium) te šest igračica iz četiri kluba (Medvedgrad 1998., Flex, Međimurje i Aedium). U konkurenciji igrača najbolji je bio Dario Karl (Flex), drugi je bio Luka Grubić, a treći Filip Bel (obojica Međimurje).

U konkurenciji igračica prva je bila Nikolina Dimić (Medvedgrad 1998.), a druga Maja Žubrinić (Flex). U konkurenciji četiri mješovita para srebro je osvojio par Flex-a (Filip Lončarić i Maja Žubrinić).

Badmintonski klub Aedium je nastupio s ukupno pet svojih članova. Osim Mie Čerjan i Maris Guce na turniru u Čibači još su igrali Helena Zvone (peta pojedinačno), Lukša Zlošilo (sedmi pojedinačno) i Marko Janičić (osmi pojedinačno).

Hrvatski seniorski kup
Hrvatski seniorski kup za 2017. osvojio je u muškoj konkurenciji Filip Špoljarec iz zagrebačkog Medvedgrada 1998., koji je pobjedu u ukupnom poretku osigurao i prije posljednjeg turnira. Slavio je na prva dva turnira u Čakovcu te na trećem u Osijeku te nije trebao dolaziti u Čibaču. Nikolina Dimić je pobjedom u Čibači samo potvrdila osvajanje Kupa Hrvatske. Špoljarec i njegov klupski kolega Zvonimir Hoelbling su prvi u ukupnom poretku seniorskog kupa Hrvatske u muškim parovima, a u ženskim parovima najuspješnija igračica je Dimnić. U mješovitim parovima na vrhu su Lucija Buchberger i Filip Jagar iz Velike Gorice. 

Mia Čerjan je najuspješniji član Aediuma u seniorskom Kupu Hrvatske. Osvajanjem bodova na posljednjem turniru pojedinačno bi trebala biti ući među deset najboljih u sezoni, isto tako i u mješovitim parovima. 

24. travanj 2024 08:19