StoryEditorOCM
OstaloJUDO

NOVI USPJEH IVANE ŠUTALO Dubrovkinja s europskom klupskom broncom!

26. studenog 2017. - 19:47

Ivana Šutalo je osvojila brončanu medalju u Europskom klupskom prvenstvu u Wuppertalu. Judašica Dubrovnika je i ove godine u najjačem europskom klupskom natjecanju branila boje Judo kluba Vinkovci, kao i ostale najbolje hrvatske judašice. Osim Šutalo, koja je nastupala u kategoriji preko 70 kilograma, za Vinkovce je nastupila i Splićanka Barbara Matić (Judo klub Pujanke), deseta judašica svijeta u kategoriji do 70 kilograma.

Još su pod vodstvom Vladimira Preradovića, inače hrvatskog izbornika i trenera Barbare Matić, za Vinkovce nastupile Tena Šikić (Judo klub Zagreb), i to u kategoriji do 52 kilograma, zatim Tihea Topolovec (Akademski Judo klub Student) u kategoriji do 57 kilograma te Lucija Babić (Judo klub Zagreb) u kategoriji do 63 kilograma.

Vinkovci su u prvom nastupu dobili francusku ekipu Etole Sportive Blanc Mesnl sa 4:1, potom s 3:2 izgubile od njemačke ekipe iz Moenchengladbacha da bi protiv francuske ekipe RSC Montreuil došle do 3:2 pobjede vrijedne klupske bronce.

- Prošle godine smo bile pete, a sad smo na pobjedničkom postolju. Prvu smo borbu izdominirali. U drugoj mali kiks. Pala je na kraju odgovornost za mene. Moja je borba odlučivala. Nisam uspjela dobiti da uđemo u finale. U idućoj smo uspjele dobiti i osvojiti medalju - rekla je Šutalo.

- Ovo je moja prva medalja u klupskom natjacanju - naglasila je Dubrovkinja. Francuski Flam 91 je osvojio naslov, u finalu je dobio Moenchengladbach, dok je osim Vinkovaca s broncom oko vrata bila i ekipa talijanskog Fiamme Gialle iz Rima.

FOTOGRAFIJE Carlos Ferreira / European Judo Union

20. travanj 2024 15:22