StoryEditorOCM
OstaloDRŽAVNA NAGRADA ZA SPORT U 2017. GODINI

SVEČANOST U HRVATSKOM SABORU Zini Urlić i Luki Lončaru uručene Nagrade Franjo Bučar!

26. studenog 2017. - 00:21

U Hrvatskom saboru održana je svečanost dodjele državnih nagrada za sport Franjo Bučar u 2017. godini. Među dobitnicima nagrade za životno djelo je i Zina Urlić, 63-godišnja odbojkaška djelatnica iz Dubrovnika, bivša izbornica različitih hrvatskih vrsta te sportska direktorica odbojkašica Dubrovačke banke u doba kada su bile prvakinje Europe 1998. godine. Nagradu joj je uručila Janica Kostelić.

Osim Urlić nagradu su još dobili rukometni djelatnik Zdenko Zorko, koji je kao igrač, a i kao trener bio olimpijski pobjednik, osvajač medalja na svjetskim i europskim prvenstvima te Mediteranskim igrama, te posmrtno vaterpolist Zdravko Hebel, olimpijski pobjednik iz 1968., četverostruki klupski prvak Europe sa zagrebačkom Mladosti, predsjednik HVS-a u dva navrata te čelnik HOO-a od 2000. do 2002. godine.

Među dobitnicima godišnje nagrade našao se i Zagrepčanin Luka Lončar, vaterpolist Jug Croatia osiguranja i hrvatski reprezentativac. Godišnju nagradu još su dobili Deni Lušić, Dina Levačić, Edi Stipić, Edo Pezzi, Igor Boraska, Ivica Tucak, Jozo Jakelić, Ratko Kovačić, Tihomir Franković, Valentina Pereglin i Vlado Lisjak.

Odluka o dobitnicima nagrada donijeta je temeljem prispjelih prijedloga na ovogodišnji Natječaj, a donio ju je Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar koji čine prof. dr. sc. Damir Knjaz, prof. dr. sc. Đurđica Miletić, Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat.

Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelila se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50.000 kuna, dok su dobitnici godišnjih nagrada dobili povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000 kuna.

25. travanj 2024 17:10