StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

NEPTUN OPET IMA REPREZENTATIVCE 'Njihovi rezultati nisu mogli proći neopaženo!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
24. studenog 2017. - 11:34

Vlaho Đivanović i Pero Kukuljica članovi Veslačkog kluba Neptun, uvršteni su u juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Višestruki su državni prvaci u dvojcu na pariće. Taj uspjeh su prvi put ostvarili u konkurenciji mlađih kadeta 2013. godine, zatim dvije godine poslije u konkurenciji kadeta te ove godine u konkurenciji mlađih juniora.

- Njihovi rezultati nisu mogli proći neopaženo izborniku Darku Mikšiću – istaknuo je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Kukuljica i Đivanović već ovog vikenda imaju pripreme reprezentacije u Skradinu.

- Čekaju ih sedmodnevne pripreme. Uvertira je to za regate koje ih očekuju u 2018. godini, u Zagrebu, na Bledu, u Munchenu, Trakaiju… U skradinskom zaljevu radit će dva puta dnevno. Poziv u reprezentaciju je velika nagrada treneru Pavu Bečiću i profesoru doktoru Mladenu Marinoviću, koji uspješno već godinama pripremaju veslače Neptuna, a jedan od najvećih uspjeha je brončana medalja na Europskom juniorskom prvenstvu 2013. godine našeg Mateja Metkovića. Inače, dvojac na pariće je najsjajnija disciplina hrvatskog veslanja, koju su zlatom ovjekovječila braća Sinković, Damir i Valent, 2016. godine na Olimpijskim igrama u Riju – podvukao je Kapović.

- Rezultati Neptuna su sve bolji i bolji. Ove godine smo osvojili tri medalje na državnom prvenstvu. Naši članovi su opet u reprezentaciji. Želja je da budemo još i bolji, a to ne možemo sa starim brodovima. Zbog toga pokušavamo osigurati sredstva za kupnju dva nova veslačka broda. To je upravi kluba sad jedan od najvažnijih zadataka, a to nije lagan zadatak jer samo jedan novi brod marke Filippi košta 10.000 eura – rekao je tajnik Neptuna.

NA SLICI Vlaho Đivanović i Pero Kukuljica s Damirom Martinom, osvajačem srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine

26. travanj 2024 17:29