StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

PRVENSTVO HRVATSKE ZA UZRAST DO 13 I DO 17 GODINA Aedium osvojio dvije medalje više nego 2016.!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
21. studenog 2017. - 00:19

Čak sedam medalja osvojili su članovi Badmintonskog kluba Aedium na državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje i mlađe kadetkinje (uzrast do 13 godina) te mlađe juniorke i mlađe juniore (uzrast do 17 godina), koje se u organizaciji Badmintonskog kluba Medvedgrad 1998. održalo u Velikoj dvorani Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Dubrovački badmintonaši osvojili su jedno srebro i šest brončanih medalja.

Barbara Janičić je mlađe juniorska doprvakinja Hrvatske u mješovitim parovima (sedam parova). Uspjeh je ostvarila igrajući s Bornom Vajdom, članom Međimurja iz Čakovca. Uz to je osvojila broncu u pojedinačnoj konkurenciji. Bila je treća u konkurenciji 15 igračica. Na pobjedničkom postolju u konkurenciji mlađih juniorki bile su još Maris Guca i Nikolina Kabiček, koje su zauzele treće mjesto u konkurenciji sedam ženskih parova.

U uzrastu mlađih kadetkinja Nika Matana je treća u državi (nastupilo 15 igračica) te treća u mješovitim parovima (osam parova). Taj uspjeh je ostvarila igrajući s Markom Janičićem, koji se s prvenstva vratio s tri brončane medalje. Marko Janičić je bio treći pojedinačno u konkurenciji 20 igrača te treći u muškim parovima (osam parova) igrajući s Josipom Đerijem, članom Međimurja iz Čakovca.

U odnosu na prošlu godinu Aedium je ove na državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje i mlađe kadetkinje te mlađe juniorke i mlađe juniore osvojio dvije medalje više. 

NA SLICI Nika Matana i Marko Janičić

16. travanj 2024 09:59