StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

DRUGA HRVATSKA LIGA - JUG Hidroelektrana Dubrovnik slavila u ponovljenoj utakmici 

Piše i snimio: Tonči Vlašić
16. studenog 2017. - 11:42

Opravdala je Hidroelektrana Dubrovnik ulogu favorita te ostvarila u dvorani u Srebrenom pobjedu protiv Župe dubrovačke sa 14:8 u ponovljenoj utakmici 5. kola Duge hrvatske lige – jug.

Župa dubrovačka i Hidroelektrana Dubrovnik su prvi put počeli utakmicu u subotu, 4. studenog, ali su tada u 57 minuti utakmice u teren ušao inspektor rada RH. Isti je sa sobom odveo igrača Hidroelektrane Dubrovnik Miroslava Petkovića te je utakmica prekinuta. Petković je iz Tivta, državljanin Crne Gore, ali je sportaš amater te ne mora imati radnu dozvolu. Uz to ne boravi u RH.

Utakmica nije nastavljena od 57 minute, već od 0:0, s novim ždrijebom.

Župa dubrovačka je u ponovljenoj utakmici igrala u sastavu: Nedjeljko Bogoje, Stijepo Violić, Stanko Matković, Velinko Tasuk, Zdravko Bošković, Đorđe Grbić, Matko Pendo, Ivan Gujinović, Damir Knego, Nikola Turčinović i Mato Bekić pod vodstvom Vlaha Kesovije, dok su za Hidroelektranu Dubrovnik osim Miroslava Petkovića, inače osvajača medalja s najvećih međunarodnih natjecanja, igrali: Drago Marić, Paulino Hendić, Alen Franić, Mato Kesovija, Mate Ćorluka, Nino Čović, Nikola Mikulić, Damir Ilić, Miho Bupić, Stjepan Mikulić i Stijepo Matić, koji je ujedno voditelj momčadi. Utakmicu su sudili Luko Hendić i Petar Biočina.

Hidroelekrana Dubrovnik ima odigrati još jednu zaostalu utakmicu, i to kod kuće protiv Boćarskog kluba Zlatan Otok (2. prosinca). Prije nego je odigrala zaostatak protiv Župe dubrovačke, Hidroelektrana Dubrovnik je u derbiju 6. kola, jednoj od najvažnijih utakmica prvenstva, bila bolja u Srebrenom od Metkovića s 12:10.

- Utakmica je od početka do kraja bila izjednačena i neizvjesna do zadnje odigrane boće, a boćari Hidroelektrane na kraju su zasluženo slavili i tako Metkoviću nanijeli drugi poraz u prvenstvu – istaknuo je u svom izvješću Luko Hendić, tajnik Županijskog boćarskog saveza.

U ostalim utakmicama 6. kola postignuti su slijedeći rezultati: Otok – Zlatan Otok 6:16, Naklice – Umčani 13:9, Primošten – Komolac 15:7, Župa dubrovačka – Povljana 16:6.

Poredak: 1. Primošten 15 bodova, 2.-3. Hidroelekrana Dubrovnik (utakmica manje) i Metković po 12 bodova, 4.-6. Zlatan Otok (utakmica manje), Otok i Povljana po 9 bodova, 7.-9. Komolac, Župa dubrovačka i Naklice po 6 bodova, 10. Umčani 3 boda.

Raspored 7. kola, igra se u subotu, 18. studenog u 15 sati: Povljana – Hidroelektrana, Komolac – Župa dubrovačka, Umčani – Primošten, Zlatan Otok – Naklice, Metković – Otok.

24. travanj 2024 11:20