StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

DRUGA HL - JUG (Ž) Dubrovnik dva od nula dva do tri dva

Piše i snimio: Tonči Vlašić
5. studenog 2017. - 22:58

Prva ekipa Dubrovnika je bila slobodna u 5. kolu južne skupine Prve 'B' hrvatske lige, ali je unatoč tome zadržala drugo mjesto. Jedina je razlika što je vodeći Split ostvario ovaj vikend i petu pobjedu vrijednu tri boda te je povećao svoju prednost. Split je na maksimalnih 15 bodova iz 5 utakmica, a Dubrovnik je od 12 mogućih bodova u 4 utakmice osvojio 10. Dva boda je prosuo u Sinju na startu sezone kada je izgubio s 3:2. Nakon toga je nanizao tri čiste pobjede. U 6. kolu Dubrovnik dočekuje Brda II, koja su na trećem mjestu s 9 bodova iz 4 utakmice, dok će sa Splitom igrati u 11. kolu, međutim, posljednje kolo prvog dijela je na rasporedu tek iduće godine, i to 3. ili 4. veljače. Do tada će dubrovačka ekipa pokušati nastaviti svoj niz te u svakoj utakmici do kraja ove kalendarske godine, još ih je pet, odigrati za pet te osvojiti (još / svih) 15 bodova. 

I dok je prva ekipa Dubrovnika bila slobodna, druga je igrala te je u Gospinom polju ostvarila 3:2 pobjedu vrijednu dva (nova) boda. Drugi je to uspjeh druge ekipe Dubrovnika u Drugoj hrvatskoj ligi - jug, koja je s dvije pobjede i jednim porazom te s 5 bodova četvrta u konkurenciji osam ekipa. Novi uspjeh Dubrovnik II je ostvario protiv Šibenika '91., i to nakon što su gošće dobile prva dva seta (oba s 25:20). Nakon toga 25:22, 25:9 i 15:9 za ekipu koju vode trenerice Marina Radić i Mirjana Vreća, a koja je protiv šibenske ekipe igrala u sastavu: Mara Šilje, Petra Ramić, Petra Mojaš, Petra Daničić, Ivana Ivaniš (na slici), Mia Jović, Azra Mehić, Katija Vuličević, Đive Turaljić, Anamarija Lučić, Karla Tolić, Martina Vreća, Ana Burum i Petra Bošković

U južnoj skupini Druge hrvatske lige vodi Split II sa svih 9 bodova iz 3 utakmice, druga je Nova Mokošica koja je osvojila 9 bodova iz 4 utakmice (tri pobjede i jedan poraz), a treći je Zadar III sa 6 bodova iz 3 utakmice. Zatim ide Dubrovnik II s 5 bodova, Šibenik '91. ima 4 boda (3 utakmice), Bibinje 3 boda (2 utakmice), dok su na dva posljednja mjesta bez boda iz tri utakmice Župa dubrovačka i Novalja. Nova Mokošica i Župa dubrovačka nisu igrali ovaj vikend.

27. travanj 2024 02:59