StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

MEDITERANSKI KUP Barbara Janičić se vratila sa srebrom i broncom iz Ankare

Piše PSD.
31. listopada 2017. - 23:10

Barbara Janičić osvojila srebro i broncu na Mediteranskom kupu za uzrast do 17 godina, koji je održan u Ankari. Dubrovkinja, članica Aediuma, bila je druga reprezentacijom Hrvatske u ekipnom dijelu natjecanja u konkurenciji šest reprezentacija (Grčka, Albanija, Alžir, Libanon i Turska), a treća u ženskim parovima.

- Sustav natjecanja je takav da su reprezentacije podijeljene u dvije grupe s po tri reprezentacije. U skupini se igra svatko sa svakim. Prve dvije reprezentacije igraju u polufinalnu, i to prvi u skupini 'A' protiv drugoga iz skupine 'B'. U svakom susretu se igraju po jedan muški i ženski pojedinačni meč, zatim po jedan muški i ženski par, te jedan mješoviti par. To je ukupno 5 mečeva. Hrvatska je prvo u skupini bila najbolja: Albaniju dobila s 5:0, a Grčku s 3:2. U polufinalu je dobila Alžir s 3:0, a u finalu izgubila od domaćina, Turske s 3:0. Barbara, koja je nominalno postavljena za treću igračicu u reprezentaciji, u Ankari je odigrala dva meča: jedan u pojedinačnoj konkurenciji (poraz u susretu s Grčkom) i jedan u ženskim parovima (pobjeda u susretu s Albanijom). U pojedinačnoj konkurenciji Barbara je ispala u četvrtfinalu od kasnije pobjednice Zehre Erdem iz Turske, dok je u ženskim parovima igrajući s Irom Misir iz Velike Gorice osvojila broncu. Pobjede u svim konkurencijama odnijele su igračice i igrači iz Turske – istaknuto je u izvješću s turnira.

Hrvatski igrači nastupili su pod vodstvom direktora reprezentacije Ratka Galjera, inače šefa struke Badmintonskog kluba Aedium, i trenera Igora Čimbura. Osim Janičić i Misir za mlađe juniorsku reprezentaciju Hrvatske nastupilo je u Ankari još troje Zagrepčana, Inga Sadaić, Luka Ban i Josip Meglić.
 

26. travanj 2024 22:41