StoryEditorOCM
OstaloRAGBI

ADRIA 7'S Invictus treći u Metkoviću s tri pobjede i jednim porazom

31. listopada 2017. - 10:14

Počela je nova sezona Adria 7's (ragbi 7) turnirom u Metkoviću. Domaćin je bila momčad Neretva, koja je sastavljena od najboljih igrača dva ragbi kluba, Metkovića i Ploča. Uz Neretvu, od ove godine u natjecanju nastupaju Makarska rivijera i Cetinje uz tri prvoplasirane momčadi prošle sezone: Herceg iz Mostara, Invictusa iz Dubrovnika i Arsenala iz Tivta.

Novi je sustav natjecanja – turnirski. Na svom turniru su momčadi podijeljene u dvije skupine, i to prema plasmanu na prethodnom turniru. Na prvom u skupini su bili Invictus, Neretva i Cetinje. Invictus je bio najbolji. Ostvario dvije pobjede te se plasirao u polufinale u kojem je poražen od Makarske rivijere.

- Iako je Makarska rivijera nova u natjecanju, ima najdužu tradiciju od svih sudionika natjecanja. Upravo su Makarani jedini koji su bili bolji od nas. Nakon poraza u polufinalu od Makarske rivijere s 33:7, u utakmici za treće mjesto bili smo bolji od Cetinja s 26:15. Nakon turnira u Metkoviću čekaju nas još četiri turnira. Pokušat ćemo uzeti naslov koji nam je prošle godine izmakao za jedno mjesto – istaknuli su dubrovački ragbijaši. Invictus je u Metkoviću igrao u sastavu: Vjekoslav Šoša, Roberto Ugrina, Ivan Cvetković, Ante Stojan, Patrick Rowentree, Josip Tufekčić, David Casey, Nikša Tomić i Mario Šimunović.

Neretva
je na prvom turniru zauzela posljednje mjesto. Drugi turnir se igra u Makarskoj 25. studenog.

- Nas sad čeka Kup Hrvatske u kojem igramo sa Sinjem u Sinju 11. studenog te 2. kolo Druge hrvatske lige Ragbija 15 u Zagrebu sa Zagreb Bluesom 18. studenog – dodali su iz Ragbi kluba Invictus te još jednom pozvali sve zainteresirane da im se priključe na treninzima te postanu dio ovog, naglasili su, atraktivnog sporta!
 

20. travanj 2024 13:43