StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

ETTU CUP U GOSPINOM POLJU 'Piturima' ovaj put nije išlo u Europi

Piše i snimio: Tonči Vlašić
28. listopada 2017. - 23:39

Nadali se jesu, međutim, nisu previše očekivali jer, isticali su i prije početka turnira: češki sastav, SKK El Nino Prag, prvi je favorit (i nositelj) skupine, a dva sastava koja su bila uspješna u prvom krugu te izborila drugi, španjolski DKV Borges Vall i belgijski CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe, sve su samo ne slaba.

Potvrdio je to već 1. kolo. Španjolci su ostavili Libertas Marinkolor praznih ruku, dok je češki sastav dobio belgijski. Potom su češki i španjolski sastav vodili ljuti boj za stolom broj dva u 2. kolu (odluka je pala u petom setu pete partije, kojeg je češki sastav dobio s 11:9), a isto je bilo i za stolom broj jedan u ogledu dva sastava koji su na startu upisali poraz: Libertas Marinkolor je vodio s 2:1 u partijama, belgijski dobio četvrtu te izborio petu, odlučujuću partiju, a u njoj je Ivan Juzbašić gubio 2:0 u setovima. Dobio je 'Pitur' treći set, ali ne i četvrti te je dubrovački klub ostao uoči posljednjeg 3. kola bez izgleda za prvo mjesto i prolaz dalje. 

Unatoč tome što nije išlo kako su se nadali, što im se želje nisu ovaj put ispunile, u Gospinom polju Tomislav Japec te braća Juzbašić, Neven i Ivan, sve su do zadnjeg poena imali bučnu podršku s tribina. Opet je mala skupina navijača Libertas Marinkolora napravila odličnu atmosferu...

U nedjelju prijepodne igraju se susreti posljednjeg, 3. kola: Libertas Marinkolor protiv prvog nositelja, SKK El Nino Prag (10 sati).

SEMAFOR
Subota, 28. listopada, 1. kolo: Libertas Marinkolor - DKV Borges Vall 1:3 (bod za LM donio je Tomislav Japec), SKK El Nino Prag - CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe 3:0, 2. kolo: CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe - Libertas Marinkolor 3:2 (dva boda za LM donijeli su Tomislav Japec i Neven Juzbašić), DKV Borges Vall - SKK El Nino Prag 2:3; nedjelja, 29. listopada, 3. kolo/ 9 sati: DKV Borges Vall-CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe, 10 sati: SKK El Nino Praha - STK Libertas Marinkolor.

POREDAK
1. SKK El Nino Prag
(Češka) 2/0, 2. DKV Borges Vall (Španjolska) 1/1, 3. CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe (Belgija) 1/1, 4. Libertas Marinkolor Dubrovnik (Hrvatska) 0/2.

17. travanj 2024 19:45