StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

POČELO JE DOBRO Japec dobio Kineza, ali nije završilo dobro za 'Piture'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
28. listopada 2017. - 20:22

Svoju 15. europsku sezonu, prvi nastup u europskim kupovima imali su 2003. godine, stolnotenisači Libertas Marinkolora otvorili su ogledom protiv španjolskog DKV Borges Valla u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Dubrovački klub je domaćin turnira skupine 'D' drugog kruga ETTU Cupa, a to je njegovo peto domaćinstvo u Europi, treće uzastopno. Neće ga pamtiti po dobru. Poraženi su s 3:1. Tomislav Japec je donio prvi bod, ali nakon toga preokret španjolskog sastava.

Otvaranje turnira na kojem još nastupaju češki SKK El Nino Prag i belgijski CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe održano je u Gospinom polju pola sata prije početka susreta 1. kola. Predstavljeni su sudionici turnira te službene osobe. Ženska klapa Skontradura otpjevala je Lijepu našu, a skupa s navijačima dubrovačkog kluba izvela i novu pjesmu dubrovačkog stolnoteniskog kluba

U drugom susretu 1. kola češki predstavnik je s 3:0 dobio belgijski. Prvog dana turnira u Gospinom poju igraju se i susreti 2. kola, i to s početkom u 19 sati, dok su u nedjelju prijepodne, 29. listopada, na rasporedu susreti posljednjeg, 3. kola. Samo pobjednik ide dalje (i drugi ukoliko bude najbolji drugi kad se uzmu u obzir rezultati i tri preostale skupine drugog kruga). Ulaz u Gospino polje je besplatan. Dubrovački klub je pripremio nagrade za gledatelje. 

Prošle sezone 'Pituri' su ostvarili najveći uspjeh u Europi. U ETTU Cupu su stigli do četvrtfinala i ogleda s austrijskim SPG Walter Wellsom, kojeg je potom, u polufinalu, izbacila momčad Stella Sport La Romagne, kasniji pobjednik. 

ETTU CUP Skupina 'D' drugog kruga u Gospinom polju
Dubrovnik je od 2003. godine neizostavan sudionik ETTU Cupa. Ovo mu je treće uzastopno domaćinstvo skupine, a peto ukupno.

Raspored, subota, 28. listopada, 1. kolo: Libertas Marinkolor - DKV Borges Vall 1:3, SKK El Nino Prag - CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe 3:02. kolo/19 sati: CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe - Libertas Marinkolor, DKV Borges Vall - SKK El Nino Prag; nedjelja, 29. listopada, 3. kolo/ 9 sati: DKV Borges Vall-CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe, 10 sati: SKK El Nino Praha - STK Libertas Marinkolor.

26. travanj 2024 05:18