StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

EUROPA U DUBROVNIKU Samo jedna momčad će u treći krug ETTU CUP-a, a nekoliko gledatelja kući punih ruku iz Gospina polja!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
28. listopada 2017. - 14:32

Odigrali su 'Pituri' unaprijed obvezu 4. kola u domaćem prvenstvu. Sa 4:0 nadigrali u Dugom Selu istoimenog domaćina u ogledu jedina dva sastava koja su ostvarila sve pobjede u prva tri kola HEP Hrvatske Super lige te su sad sami na vrhu. Cilj im je tamo i ostati te s broja jedan ući u doigravanje za prvaka te pokušati, kao i prošle sezone, iznenaditi prvog favorita, varaždinski StaRR te obraniti naslov.

- Bit će teško jer smo mi slabiji u odnosu na prošlu sezonu, a StaRR će, kako stvari stoje, u završnici sezone biti jači. Naime, još nisu igrali kompletni, a oni u svom sastavu imaju dva Kineza. Naravno, i ako oni dođu s tim najjačim sastavom, nećemo se predati – istaknuo je Marinko Matulović, predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

Dubrovački klub je prošle sezone ispisao najljepše stranice klupske povijesti. Osvojio prve trofeje, osim naslova prvaka uzeo je i Kup Hrvatske, a u Europi u ETTU Cupu otišao do četvrtfinala.

- I u ETTU Cupu smo iznenaditi mnoge. I tu smo ostvarili nešto što je malo tko očekivao – rekao je čelnik 'Pitura' uoči novog izlaska u Europu.

- Prvi put smo u povijesti u europskim kupovima nastupili 2003. godine. I od tada smo neizostavni sudionici ETTU Cupa, natjecanja koje je odmah do Lige prvaka. Plasman u četvrtfinale, a što smo uspjeli prošle sezone, naš je najveći uspjeh.

Libertas Marinkolor je bio slobodan u prvom krugu, a u drugom je domaćin skupine 'D' u kojoj su još češki SF SKK El Nino iz Praga, španjolski DKV Borges Vall i belgijski CT Royal Alpa Schaerbeek Woluwe. U Gospinom polju, velikoj dvorani, igra će se 28. i 29. listopada. To je razlog zbog čega su Tomislav Japec, te dva Juzbašića, Ivan i Neven, udarni igrači Libertas Marinkolora, unaprijed odigrali protiv Dugog Sela.

- Po koeficijentu igrača, njihovoj uspješnosti, prvi nositelj naše skupine ETTU Cupa je češki sastav, koji je, kao i mi, bio slobodan u prvom krugu. Španjolski sastav je bio pobjednik skupine 'C' prvog kruga, a belgijski je zauzeo drugo mjesto u skupini 'B'. Ukupno su četiri skupine drugog kruga s po četiri sastava. U prvom krugu su bile također četiri skupine, ali svaka s po pet sastava. U prvom krugu su dalje išla po dva najbolja, a sad ide samo pobjednik. Nije nam češki sastav najveći i jedini suparnik za prolaz dalje. Španjolski sastav je odličan, pa i belgijski. Uglavnom, sva četiri sastava naše skupine računaju na prolaz. Uistinu neizvjesna skupina. Na kraju će možda odlučivati i set razlika – mišljenja je Matulović.

Dubrovački klub zove navijače u Gospino polje, a za njih su spremili iznenađenja. Svatko tko dođe dobit će srećku, koja je besplatna, te ukoliko bude imao sreće neće otići kući praznih ruku. Među nagradama su i slike dubrovačkih umjetnika.

- Želimo se zahvaliti navijačima na pomoći, podršci. Oni su nas vodili do svih uspjeha te odveli skupa s igračima do prva dva trofeja u klupskoj povijesti. Naš klub je prepoznatljiv po navijačima. Išli su s nama i na gostovanja, i ne samo u Hrvatskoj, već kad smo igrali i u Europi – podsjetio je predsjednik Libertas Marinkolora.

Program u velikoj dvorani Gospina polja počinje u subotu, 28. listopada u 13.30 sati (otvaranje turnira). Pola sata poslije počinju susreti 1. kola. 'Piturima' je prvi suparnik španjolski DKV Borges Vall.

ETTU CUP Skupina 'D' drugog kruga u Gospinom polju
Dubrovnik je od 2003. godine neizostavan sudionik ETTU Cupa. Ovo mu je treće uzastopno domaćinstvo skupine, a peto ukupno.

Raspored, subota, 28. listopada, 1. kolo/u 14 sati: Libertas Marinkolor - DKV Borges Vall, SKK El Nino Prag - CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe, 2. kolo/19 sati: CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe - Libertas Marinkolor, DKV Borges Vall - SKK El Nino Prag; nedjelja, 29. listopada, 3. kolo/ 9 sati: DKV Borges Vall-CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe, 10 sati: SKK El Nino Praha - STK Libertas Marinkolor.

20. travanj 2024 10:12