StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

HRVATSKI KUP Aedium niže uspjehe: Nika i Marko srebrni, Barbari dvije bronce

Piše PSD.
25. listopada 2017. - 11:00

Nika Matana i Marko Janičić osvojili su srebro u mješovitim parovima, a Barbara Janičić dvije brončane medalje, pojedinačno i u mješovitim parovima na turniru 4. kola Hrvatskog kupa, koji je u Čakovcu okupio najbolji u mlađe kadetskom (do 13 godina), kadetskom (do 15 godina) i mlađe juniorskom uzrastu (do 17 godina), i to njih 70-ak iz deset klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske te Dubrovnika.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa četiri natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana. Osim osvajača medalja boje dubrovačkog kluba branila je i Noa Selmani.

Nika Matana i Marko Janičić su osvojili srebrnu medalju u mlađem kadetskom uzrastu u mješovitim parovima gdje su, kako se ističe u izvješću dubrovačkog kluba, opravdali status drugih nositelja. Na putu do finala su ostvarili dvije pobjede, a u finalu su bolji od njih bili par Pipunić/Buchberger iz Zagreba/Velike Gorice. U pojedinačnoj konkurenciji Nika Matana i Marko Janičić su bili nadomak još jedne medalje, oboje nisu uspjeli pobijediti u mečevima za treće mjesto. Nika je izgubila od druge nositeljice Lucije Barišić iz Bjelovara, a prethodno je u polufinalu bolja od Nike bila prva nositeljica Jelena Buchberger iz Velike Gorice. Marko je prvo u polufinalu izgubio od drugog nositelja Filipa Bajzeka iz Novske, a onda i u meču za treće mjesto od Ivana Kukle iz Novske. U istoj konkurenciji je nastupila i Noa Selmani i na kraju zauzela 12. mjesto u konkurenciji 18 natjecateljica.

Marko, Nika i Noa su nastupili i u starijoj uzrasnoj kategoriji - kadetskoj - gdje su pojedinačno zauzeli deseto, trinaesto odnosno četrnaesto mjesto, a Marko i Nika su u mješovitim parovima bili sedmi.

Barbara Janičić je uspjehe ostvarila u mlađe juniorskom uzrastu. Pojedinačno je bila treća u konkurenciji 11 igračica. U polufinalu je izgubila od prve nositeljice i kasnije pobjednice Inge Sadaić iz Zagreba nakon čega je u meču za treće mjesto pobijedila Anteu Rendulić iz Zagreba. U mješovitim parovima, Barbara je igrajući s Bornom Vadljom iz Čakovca osvojila brončanu medalju. Janičić i Vadlja su bili u meču za treće mjesto bolji od para Buchberger/Misir iz Velike Gorice, a prethodno su u polufinalu izgubili od Meglić/Sadaić iz Zagreba, kasnijih pobjednika. 

NA SLICI Badmintonski klub Aedium u Čakovcu - Marko i Barbara Janičić, Nika Matana te Noa Selmani

26. travanj 2024 12:35