StoryEditorOCM
OstaloPLIVAČKI KLUB JUG

GRAND PRIX 'JADRAN' Zlatni Frane, Mario i triput Michel

Piše i snimio: Tonči Vlašić
22. listopada 2017. - 23:53

Michel Brassard je osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju te je bio najuspješniji član Plivačkog kluba Jug na mitingu Jadran u Splitu na kojem je nastupilo više od 200 natjecatelja iz dvadesetak klubova iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Splitski miting je prvi od ukupno šest mitinga iz Grand Prix serije u sezoni 2017./18. (pravo nastupa na navedenim natjecanjima imaju kategorije seniora, juniora i mlađih juniora).

Brassard nije bio jedini Jugaš na pobjedničkom postolju, i nije bio ni jedini na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Zlata su osvajali još Frane Miloslavić i Mario Šurković, a medalju još i Đivo Damić.

Redom, Brassard je u mlađe juniorskoj konkurenciji bio prvi na 400 i 1500 slobodno te 200 delfin, a srebrni na 100 delfin. Šurković je u mlađe juniorskoj konkurenciji bio najbolji na 100 leđno, a srebreni na 200 mješovito. U istoj uzrasnoj kategoriji Damić je bio brončani u disciplini 1500 slobodno. Frane Miloslavić je u juniorskoj konkurenciji osvojila zlato na 400 mješovito te bronce na 400 i 800 slobodno.

- Frane je na miting došla s priprema juniorske reprezentacije Hrvatske, koje je imala od 14. do 21. listopada u Zadru. Nastupili smo u Splitu s ukupno 16 članova, 6 plivača i 10 plivačica. Ukupno smo osvojili 10 medalja, pet zlatnih, dvije srebrene i tri brončane. Osim osvajača medalja nastupili su i Đivo Matović, Luka Đurović, Noa Miletić, Ana Lučić, Gracia Filipović, Adriana Marinović, Doris Radošević, Katarina Nenadić, Antonia Ljuban, Katarina Matović, Nikol Đuho i Rafaela Škrabo. Svi su ostvarili dobre rezultate isplivavši većinom svoje osobne rekorde u 25-metarskom bazenu – istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug u svom izvješću.

Uz njega je od trenera Juga na mitingu bio i Ivan Bilić.

18. travanj 2024 23:21