StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

ŽUPLJANIN POBIJEDIO U DUBLINU Račić ostvario 20. pobjedu u karijeri!

23. listopada 2017. - 06:35

Antun Račić prima čestitke. Župljanin je u Dublinu, u KSW-ovom kavezu, dobio Pavela Polityla podjeljenom sudačkom odlukom te je u 3Areni, pred više od 10.000 gledatelja, stigao do svoje 20. pobjede u profesionalnoj karijeri.

27-godišnji član Gladiatora trenirao je posljednjih dana u Njemačkoj gdje se pripremao i za prethodnu borbu u kojoj je na priredbi Superior FC 18 dobio prošli mjesec 34-godišnjeg njemačkog borca, Tobiasa Hubera. Isticao je Račić uoči borbe u Dublinu, gdje je stigao u petak, kako je spreman bez obzira što je borbu protiv Azhieva prihvatio prije desetak dana.

- Kako sam imao nedavno borbu, u treningu sam te spreman. Jedan od razloga zbog čega sam prihvatio borbu jest činjenica kako se radi o KSW organizaciji, a to je najbolja europska organizacija s kojom sam potpisao ugovor za dvije borbe – rekao je prije borbe za Dubrovački vjesnik Račić. U tom trenutku trebao se boriti protiv Anzora Azhieva, Čečena, koji živi u Poljskoj, te je za suparnika rekao kako je dobar, agresivan, ali kako ne vjeruje da će imati problema te kako vjeruje da će na 40. priredbi poljskog KSW-a osvariti uspjeh.

U posljednji trenutak otpao je Azhiev te je Račića dočekao Poljak Polityla.

Bilo je teško jer nisam znao ništa o tom borcu - istaknuo je Račić, koji je prvu profesionalnu borbu u karijeri odradio 2009. godine na četvrtom izdanju Noći Gladiatora u Gospinom polju. Osim u Hrvatskoj, te Njemačkoj i sad u Republici Irskoj, Župljanin se u karijeri borio u Italiji, Sloveniji, najviše puta u Rusiji, zatim u Ukrajini te Finskoj. U Dublinu je imao svoju 29. profesionalnu borbu. Uspio je ostvariti dvadesetu profesionalnu pobjedu!

27. travanj 2024 00:50