StoryEditorOCM
OstaloMEĐUNARODNI TAEKWON-DO TURNIR U GOSPINOM POLJU

DRUGI DUBROVNIK OPEN OKUPIO 300 NATJECATELJA IZ 6 DRŽAVA Prošle godine je bilo 500 borbi, a ove će još više!

Piše Tonči Vlašić foto: Martin Šeperić
21. listopada 2017. - 14:52

Prvo izdanje Dubrovnik Opena, ujedno prvo povijesno taekwon-do natjecanje u Dubrovniku, okupilo je prošle, 2016. godine, 266 natjecatelja iz 19 klubova iz pet zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Austrije i Hrvatske. Održana su natjecanja u formama i borbama.

Organizator turnira, Taekwon-do klub Sharks Dubrovnik, koji je osnovan početkom 2014. godine, bio je zadovoljan organizacijom, ali i rezultatom. Bio je ekipno treći. Pobijedio je sarajevski Taekyon, dok su drugi bili Vinkovci.

- Ove godine je 300 natjecatelja iz 18 klubova iz šest država. Opet su došli natjecatelji iz Austrije, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, naravno, došli su i najbolji iz Hrvatske, a sad po prvi put nastupaju i natjecatelji iz Slovenije. Ispalo je prošle godine odlično. Iako smo prvi put bili organizatori, uspjeli smo napraviti turnir višeg ranga. U zadnjih pet, šest godina bio je to najjači turnir održan u Hrvatskoj. Ove godine je naš turnir još jači – istaknula je Sanja Rosandić, bivša hrvatska reprezentativka. Podsjetila je kako su prošle godine na turniru u Gospinom polju nastupili natjecatelji, koji su osvajali medalja na europskim i svjetskim prvenstvima.

- I ove godine imamo između 20 i 30 natjecatelja koji su u dresu svoje reprezentacije nastupali na velikim natjecanjima te se s tih natjecanja vraćali s medaljama.

Članovi dubrovačkog kluba su puna četiri mjeseca pripremali turnir.

- Tri su borilišta. Tu je 20-ak sudaca. Četiri su uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji na turniru, dakle, imamo natjecanje mlađih kadetkinja i mlađih kadeta, starijih kadetkinja i starijih kadeta, zatim juniorki i juniora te seniorki i seniora. Bit će više borbi nego je bilo prošle godine, a tada ih je održano više od 500 – podvukla je Rosandić.

Dubrovnik Open, koji se održava u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, u subotu, 21. listopada, svečano je otvoren prijepodne kada su održane prve borbe. Turnir traje do 18.30 sati.

Državne medalje
Sanja Rosandić je najzaslužnija što Dubrovnik ima taekwondo klub, i to uspješan. Dubrovački taekwondaši su među najuspješnijima na državnim prvenstvima.

25. travanj 2024 12:34