StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

ŽUPLJANIN U DUBLINU Račić dva dana prije svoje 29. profesionalne borbe: 'Dobar je. Dosta je agresivan. Slični smo...'

20. listopada 2017. - 11:29

Antun Račić je stariji 15 dana, teži 0,4 kilograma, niži 4 centimetra te iskusniji: ima 12 pobjeda, ali i 6 poraza više od Azora Azhieva. U zadnjih pet borbi Župljanin je ostvario dvije pobjede, i dva poraza (jedna borba je završila bez pobjednika), a suparnik tri pobjede i dva poraza. Račić je dobio zadnju borbu. Anzor Azhiev zadnje dvije.

Dva dana su do borbe u Dublinu, u KSW-ovom kavezu između Račića i Azhieva. Priredba se održava u nedjelju, 22. listopada, u 3Areni, kapaciteta 13.000 mjesta. 27-godišnji član Gladiatora trenirao je posljednjih dana u Njemačkoj gdje se pripremao i za prethodnu borbu u kojoj je na priredbi Superior FC 18 dobio prošli mjesec 34-godišnjeg njemačkog borca, Tobiasa Hubera.

- Spreman sam iako sam ovu borbu prihvatio prije desetak dana. Naravno, nije bio vremena za prave pripreme, ali, kako sam imao nedavno borbu, u treningu sam te spreman. Jedan od razloga zbog čega sam prihvatio borbu jest činjenica kako se radi o KSW organizaciji, a to je najbolja europska organizacija s kojom sam potpisao ugovor za dvije borbe – naglasio je Račić.

- Ovo u Dublinu je 40. KSW priredba. KSW radi pravi spektakl. Na prethodnoj, 39. priredbi, koja je održana na stadionu u Varšavi bilo je gotovo 58.000 ljudi. Anzor Azhiev je Čečen, koji živi u Poljskoj. Borac je upravo KSW organizacije. Sve svoje borbe odradio je na priredbama KSW-a. Dobar je. Dosta je agresivan. Slični smo. Ipak, ne vjerujem da ću imati problema u nedjelju te očekujem novu pobjedu – poručio je Račić prije puta iz Njemačke u Republiku Irsku ovog petka.

KSW drugi put radi priredbu izvan Poljske. Prvi put je to bilo 2015. u Engleskoj, točnije u Londonu kada se 32. priredba održala u kultnoj Wembley Areni, dvorani koja je izgrađena početkom 30-ih godina prošlog stoljeća i koja prima 10-ak tisuća gledatelja.

Prvu priredbu KSW je organizirao 2004. godine. Račić je prvu profesionalnu borbu odradio 2009. godine na četvrtom izdanju Noći Gladiatora u Gospinom polju. Osim u Hrvatskoj, te Njemačkoj gdje je imao zadnje dvije borbe, Župljanin se u karijeri borio u Italiji, Sloveniji, najviše puta u Rusiji, zatim u Ukrajini te Finskoj. U Dublinu, Republici Irskoj, Račić će imati 29. profesionalnu borbu u kojoj će pokušati ostvariti dvadesetu pobjedu!

16. travanj 2024 19:05