StoryEditorOCM
OstaloKUP HRVATSKE ZA ODBOJKAŠICE

DUBROVNIK JE BIO KORAK DO ČETVRTFINALA Konavoka spriječila senzaciju u Gospinom polju!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
19. listopada 2017. - 01:17

Očekivano, plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske izborile su odbojkašice Kaštela Cemex-a, članice Superlige, prvog razreda. Dobile su u Gospinom polju Dubrovnik, člana južne skupine Prve 'B' lige, prevedeno, trećeligaša. Međutim, neočekivano je ogled u Gospinom polju otišao do maksimalnih pet setova i trajao gotovo dva sata igre jer su domaće, nakon ekspresno izgubljenog prvog seta, odigrale baš dobro.

Rezultat takve igre ekipe trenerica Mirjane Vreće i Marine Radić su dobiveni drugi (26:24) i treći set (25:23), zatim dobar otpor u četvrtom te isto tako u odlučujućem petom setu favoriziranim gošćama, koje je od poraza u Gospinom polju spasila prije svega kapetanica, Nika Stanović, dijete dubrovačkog kluba. Konavoka je 'letjela' dubrovačkom dvoranom. Iz prvog koraka je u zraku. Uz to zna pravi trenutak kada treba skočiti. Uvijek je iznad lopte. Takva je bila još dok je igrala za mlađe uzraste Dubrovnika. Danas je, naravno, sve to još dosta bolje. Stanović je, kratko i jasno, 'uništila' svaku priliku domaćih odbojkašica u četvrtom i petom setu da osvoje i treći set te ostvare senzacionalan uspjeh.

Ukratko o utakmici. Prva dva poena osvojile su gošće. Nakon što je Dubrovnik izjednačio na 2:2 - jedanaest poena u nizu Kaštela Cemex-a. Ništa bolje nije bilo u nastavku seta te je vrlo brzo Superligaš, nakon svega 16 minuta, imao 1:0 (25:9). Ali, sve ono što nije bilo lijepo u prvom setu u igri domaćih, jest u nastavku susreta. Dubrovnik je iznenađujuće, ali zasluženo dobio prvo drugi set te izjednačio na 1:1 (26:24 u setu u kojem je imao 20:12, 24:18. Kaštelanke su izjednačile na 24:24, ali nakon toga dva poena Dubrovnika). Nakon toga domaće odbojkašice su napravile još jedan podvig. Dobile treći set te povele s 2:1. Treći set su Kaštelanke bolje otvorile. Dubrovnik je poveo s 15:14, zatim 20:19, 23:22 te 24:23 iskoristivši prvu set loptu). U četvrtom setu domaće nisu imale priliku osvojiti set, ali su se dobro držale. U petom Dubrovnik – Kaštela Cemex 9:10 i servis za domaće, koji je završio u mreži. Nakon toga, kao i prije tri godine, također u 1. kolu završnice Kupa Hrvatske, opet Stanović. I opet, kao i 2014., 3:2 u setovima za ekipu iz Kaštela.

Dubrovnik se na taj način oprostio od nastupa u Kupu Hrvatske. Okreće se sad prvenstvu u kojem, bude li u svakoj utakmici kakav je bio protiv Kaštela Cemexa u Kupu Hrvatske, može izboriti povratak u Prvu 'A' hrvatsku ligu.

Ekipa Dubrovnika kojoj se pljeskalo unatoč porazu
KUP HRVATSKE, OSMINA FINALA
Dubrovnik - Kaštela Cemex 2:3 (9:25, 26:24, 25:23, 18:25, 11:15)

Dubrovnik je pod vodstvom Mirjane Vreće i Marine Radić igrao u sastavu: Ora Ivanišević, Anđela Kalauz, Nikolina Tomašević, Ana Matušić, Lea Burić, Anđela Čuljak, Ivana Marinović, Katija Vuličević, Orsula Štaka, Petra Putica, Azra Mehić, Hana Dilberović, Gabriela Stipanović i Ana Matuško.  

20. travanj 2024 09:48